L

Länsisataman uusi matkustajaterminaali käyttöön ensi maanantaina

Helsingin Satama avaa uuden matkustajaterminaalin Länsisatamassa ensi maanantaina 27. helmikuuta. Näköalan merelle tarjoava Länsiterminaali 2 on matkustajien mukavuudeltaan ja sujuvuudeltaan huomattavasti käytännöllisempi kuin vanha Länsiterminaali 1.
Raitiovaunulla pääsee aivan uuden terminaalin eteen ja avarassa tilassa on helppo liikkua. Laivojen liikkeet ja sijainnit voi nähä lähtöaulan lasiseinien läpi koko ajan. Kävelymatkat laivoihin ovat lyhyet, ja autolla matkaan lähteviä palvelee nopea lähtöselvitys.

Näköalan merelle tarjoava terminaali on mukavuudeltaan ja sujuvuudeltaan omaa luokkaansa.

Terminaalin ravintolapalvelut ovat lähtöaulassa. Ruokaa ja juomaa tarjoavat Panorama Bistro & Bar Helsinki ja Itämeren pisin baaritiski.
Maanantaista alkaen Tallinkin pikalaivojen Megastarin ja Starin matkustajat alkavat käyttää uutta terminaalia. Eckerö Linen M/s Finlandia siirtyy liikennöimään uudesta terminaalista kesäkuun alussa.
Koska Helsingin Länsisatamassa on nyt kaksi terminaalia, T1 ja T2, matkustajien toivotaan tarkistavan oma lähtöterminaalinsa ennen satamaan saapumista. Raitiolinjat 6T ja 9 kulkevat molempien terminaalien kautta. Taksitolpat ja linja-autojen pysäköintipaikat ovat molempien terminaalien läheisyydessä.
Raitiovaunuilla pääsee aivan Länsiterminaali 2:n ovien eteen.

Helsingin satama on Suomen vilkkain matkustajasatama. Eteläsatamasta, Länsisatamasta ja Katajanokalta lähtee Tallinnaan kiireisimpinä päivinä 24 lähtöä. Länsiterminaali 2 on suunniteltu palvelemaan erityisesti nopeaa reittiliikennettä. Sen kautta kulkee arviolta 6–7 miljoonaa matkustajaa vuosittain.
Kuvat: Helsingin Satama Oy.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments