K

Kokoomuksen edustajilta kirjallinen kysymys alkoholilaista

Neljä kokoomuksen kansanedustajaa jättää kirjallisen kysymyksen alkoholilain kokonaisuudistuksen hitaasta valmistelusta. Jaana Pelkonen, Elina Lepomäki, Outi Mäkelä ja Sinuhe Wallinheimo ovat huolestuneita, että laki ei ehdi tulla voimaan alkuperäisessä aikataulussaan ensi vuoden alussa. He epäilevät, että lain valmistelua jarrutetaan tarkoituksella sosiaali- ja terveysministeriössä.
”Ei ole voinut välttyä pohtimasta, miten palava tahto ministeriössä tosiasiassa on hallituspuolueiden toukokuussa 2016 yhteisesti sopimien uudistusten toteuttamiseen,  Wallinheimo harmittelee Verkkouutisissa.
Kansanedustajien mielestä asia on sekä kansalaisvapauksien että elinkeinotoiminnan ja työllisyyden kannalta erittäin tärkeä ja että uudistuksen toteutumista odottavat sekä laajat kansalaispiirit että usean alan yritykset.
”Kuluttajat odottavat helpompaa asiointia, kitkatonta palvelua, karsinattomia yleisötapahtumia ja joustavampia ravintoloiden aukioloaikoja. Kansantalous odottaa uusia työpaikkoja, vaihtotase odottaa matkustajatuonnin vähenemistä”, edustajat muistuttavat.
Asiasta uutisoi kokoomuksen Nykypäivän nettilehti Verkkouutiset.

Facebook Comments