K

Kirja ja ruoka löysivät suuren yleisön Turussa

Turun Kirjamessut sekä sen yhteydessä järjestetetty ruoka- ja viinimessut keräsivät viikonvaihteessa lähes ennätysyleisön. Tapahtumiin osallistui järjestäjien laskujen mukaan yli 23 000 näyttelyvierasta.
Ruoka- ja viinitapahtuma uudistui merkittävästi tähän vuoteen. Uutena osa-alueena olivat kokkikoulut, jotka osoittautuivat yleisömenestyksiksi. Ensimmäistä kertaa jaossa oli Kirja à la carte -palkinto, joka myönnettiin amerikkalaiselle Donna Leonille.
Kirjailija Donna Leon on gastronomisen kaunokirjallisuuden kirkkain tähti sekä rakastettujen Guido ja Paola Brunettin kirjallinen äiti. Palkinnon jakajien onneksi Leon vieraili messuilla ja oli samalla paikan päällä vastaanottamassa palkintoa. Tunnustus voidaan antaa Suomessa julkaistulle kaunokirjalliselle teokselle, jossa ruoalla ja juomalla on merkittävä osuus.
Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli jakoi kolme ruokakulttuuripalkintoa. Kaffelin tapahtumapalkinnon sai Turun Ruoka- ja Viinimessut. Yrittäjäpalkinto myönnettiin Turun Kauppahallille. Henkilöpalkinnon sai keittiömestari Jorma Haranen.

CategoriesYleinen

Facebook Comments