K

Keskusta repii hallituspuolueiden rivejä rikki alkoholilain valmistelussa

Keskustan raittiussiipi kerää kansanedustajien nimiä adressiin, jonka tarkoituksena on vastustaa hallituspuolueiden yhdessä sopimia linjauksia alkoholilain kokonaisuudistuksesta.
Lakia vastustavassa kapinaliikkeessä on 15 keskustan kansanedustaja. Mukaan he ovat saaneet kokoomuksesta kolme ja oppositiopuolueista 10 edustajaa.
Keskustan tuore kansanedustaja Pekka Puska myöntää Verkkouutisten haastattelussa olevansa yksi kapinan käynnistäjistä. Puskan mukaan adressin takana on joukko terveysasioissa aktiivisia keskustan kansanedustajia.

Pekka Puska: ”Olen yksi adressin käynnistäjistä.”

”Meillä on kolme lääkäriä, kyllä me varmaan olemme olleet tässä aika lailla aloitteellisia, en ota tätä kuitenkaan yksin syykseni tai ansiokseni”, Puska kommentoi Verkkouutisille.
Kokoomuksen alkoholilain neuvottelijoihin kuuluva kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo sanoo, että kapinakeisarit ovat tempauksellaan myöhässä.
”Tämähän kävi monta kertaa eduskuntaryhmien käsittelyssä. Kokoomuksen ja perussuomalaisten eduskuntaryhmät sitoutuivat tähän yksimielisesti ja keskusta äänesti. Mielestäni eriävien mielipiteiden esittämisen aika olisi ollut viime vuoden keväällä eikä nyt. Odotamme, että kaikki ryhmät pitävät sovitusta kiinni, muuten tällaista ehdotusta ei olisi tehty”, Wallinheimo jyrähtää MTV:n Uutisille.
Adressin allekirjoittajia ovat
Pauli Kiuru (kok)
Sanna Lauslahti (kok)
Pertti Salolainen (kok)
Sirkka-Liisa Anttila (kesk)
Hannakaisa Heikkinen (kesk)
Petri Honkonen (kesk)
Marisanna Jarva (kesk)
Elsi Katainen (kesk)
Niilo Keränen (kesk)
Hanna Kosonen (kesk)
Markus Lohi (kesk)
Eeva-Maria Maijala (kesk)
Aila Paloniemi (kesk)
Mauri Pekkarinen (kesk)
Pekka Puska (kesk)
Tuomo Puumala (kesk)
Martti Talja (kesk)
Tapani Tölli (kesk)
Eeva-Johanna Eloranta (sd)
Susanna Huovinen (sd)
Anneli Kiljunen (sd)
Merja Mäkisalo-Ropponen (sd)
Outi Alanko-Kahiluoto (vihr)
Mats Nylund (rkp)
Aino-Kaisa Pekonen (vas)
Antero Laukkanen (kd)

Facebook Comments

Comments are closed.