K

Kauppalehti: Alko haluaa aloittaa viinanmyynnin kauppa-autoissa

Alko suunnittelee pienten myymälöidensä sulkemista ja niiden myynnin siirtämistä kauppa-autoihin. Kauppalehden mukaan Alko varmistaisi tällä asiakkaiden palvelemisen nykyistä paremmin ja edullisemmin kustannuksin.
Alkon myynti on laskenut jo monta vuotta peräkkäin. Matkustajatuonti on samanaikaisesti kasvanut lähes räjähdysmäisesti. Myymälöiksi laskettuna turistituonti vastaa jo 194 pitkäripaisen myyntiä. Yhteensä myymälöitä Alkolla on noin 350.

Alkoholilaki lähdössä lausuntokierrokselle

Sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen sanoo Kauppalehdelle, että luonnos uudesta alkoholilaista on todennäköisesti lähdössä lausuntokierrokselle ensi viikolla. Hallitus julkisti lakiuudistuksen päälinjaukset jo puoli vuotta sitten, silti Tuomisen mukaan kaikkia lain yksityiskohtia ei ole vieläkään sovittu.
Lakiluonnoksen mukaan vähittäiskaupassa myytävien alkoholijuomien raja nousee 5,5 prosenttiin. Myös pienpanimot olisivat saamassa kauan kaipaamansa oluiden ulosmyynnin valmistuspaikalta. Alko laskee, että muutokset leikkaavat jo muutoinkin laskussa olevaa yhtiön myyntiä lähes 10 prosentilla.
Alko haluaa myös huutokauppaluvan, jotta se voisi ottaa hoitaakseen esimerkiksi perikuntien käsiin jäävien viinikellarien realisoinnin huutokaupassa.

CategoriesYleinen

Facebook Comments