J

Juuri Yhtiöt kieltää kaiken seksuaalisen häirinnän ravintoloissaan irtisanomisen uhalla

Helsinkiläinen ravintolakonserni Juuri Yhtiöt kieltää kaikenlaisen sanallisen ja fyysisen häirinnän yrityksen toimipaikoissa. Yhtiön työsopimuksiin tulee jatkossa maininta, että syrjintä ja häirintä on kiellettyä irtisanomisen uhalla.
Juuri Yhtiöiden perustajat Ilja Björs ja Jarkko Myllymäki lähettivät tiistaina julkisuuteen tiedotteen, jossa he muistuttavat, että seksuaalinen häirintä tai muu kiusaaminen ei ole yrityksen toimintakulttuurissa hyväksyttyä.
Björs ja Myllymäki kertovat seuranneensa surullisina ravintola-alaa ravistelevaa keskustelua häirinnästä naisia kohtaan. Heidän mielestään toisen ihmisen kunnioitus ja hyvät käytöstavat ovat oltava sukupuolesta, mielipiteistä tai osaamisesta riippumattomia.
”Fyysinen koskemattomuus ja itsemääräämisoikeus omasta kehosta ovat sellaisia asioita, joiden tulisi olla yksiselitteisiä. Kenenkään ei tule hyväksyä hiljaisesti itseen tai toiseen kohdistuvaa häirintää.”, Björs ja Myllymäki muistuttavat.
Ravintoloissa ihmiset työskentelevät lähellä toisiaan. Hektisyys ja raskas työnteko synnyttävät monenlaisia toimintatapoja ja jännitteitä yritysten sisällä ja ihmisten välillä. Björs ja Myllymäki myöntävät, että alalla on paljon intohimoisia ja omistautuneita ihmisiä. Silloin saattaa tulla tilanteita, joissa ihmiset ja asiat riitelevät.
”Monelle ravintolaympäristö ja työkaverit ovat kuin toinen perhe ja, kuten kaikissa perheissä, eteen tulee välillä tilanteita, joissa asioita voidaan puida myös hyvin henkilökohtaisestikin mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen ei ole mitenkään hyväksyttävää.”

ravintolatyöpaikoissa Huumori on tärkeä osa päivittäistä jaksamista ja kommunikointia.

Juuri Yhtiöt tähdentää, että huumorin varjolla on aivan yhtä tuomittavaa harjoittaa häirintää ja kiusaamista. Yhtiö tulee jatkossa tiedottamaan uusia työsopimuksia solmiessaan kirjallisena, että kaikki sanallinen ja fyysinen häirintä on nollatoleranssissa irtisanomisen uhalla.
”Tulemme saattamaan tämän tiedoksi myös nykyisille työntekijöille, jotta tämä on kaikille selvää. Haluamme ja vaadimme, että kenenkään ei tarvitse tuntea turvattomuutta tai jopa pelätä omalle työpaikalleen tuloa”, Björs ja Myllymäki sanovat.
Juuri Yhtiöiden mukaan Suomi on täynnä toinen toistaan hienompia yrityksiä ja toimipaikkoja, joissa työskentelee valtava määrä upeita ihmisiä. Koko alan leimaaminen tässä mielessä ei ole oikeutettua.
”Haluammekin aktiivisesti vaikuttaa, että näistä asioista on saatava puhua ääneen ilman pelkoa tai leimaantumista. Duunissa saa – ja pitää olla – kaiken keskellä myös hauskaa! Emme haluaisi tehdä mitään muuta enempää kuin olla osa tätä upeaa alaa ja tehdä töitä kaikkien näiden mahtavien ihmisten kanssa ympärillämme.”

CategoriesRavintolat

Facebook Comments