J

Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot jaettiin neljän alan toimijan kesken

Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahasto jakoi keskiviikkona Helsingissä ruokakulttuuripalkintoina yhteensä 12 000 euroa. Palkinnot saivat ELO-säätiö, Kolatun Juustola, sallalainen poromies Hannu Lahtela sekä Arktisten Aromien toiminnanjohtaja Simo Moisio.
Jaakko Kolmosen rahaston asiamies Petri Kolmonen sanoo, että tämän vuoden palkitut ovat vahvasti edistäneet suomalaista ruokakulttuuria. Kukin palkinto on arvoltaan 3000 euroa.
”He kaikki ovat ruokakulttuurin vetureita, jotka ovat sitkeällä työllään luoneet uutta ja vakuuttaneet alan ammattilaiset sekä kuluttajat suomalaisista raaka-aineista ja elintarvikkeista”, Kolmonen toteaa.

ELO-säätiö yhdisti ruoka-alan toimijat itsenäisyyden juhlavuonna

Perustelujen mukaan ELO-säätiö onnistui innostamaan ruoka-alan toimijat yhteistyöhön ja kannustamaan suomalaisia syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna. Säätiö on vahvistanut suomalaista villiruokaosaamista sekä yhdistänyt kouluruokailun toimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta.
Säätiö on nostanut esiin myös suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla kokki- ja tarjoilijakilpailut sekä vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

Kolatun Juustola on suomalaisten pienjuustoloiden edelläkävijä

Somerolainen yrittäjäpariskunta, Outi Kolattu-Tolvi ja Janne Tolvi, on luotsannut perustamaansa Kolatun Juustolaa yli 20 vuotta. Juustolan alkutaipaleella he vakuuttivat ensimmäiseksi ravintoloiden keittiömestarit ja ravintola-asiakkaat laadukkailla juustoillaan.
Työllään ja tuotteillaan Tolvit ovat vahvasti edistäneet suomalaisen juustokulttuurin ja pienjuustola-alan kehittymistä ja arvostusta. He ovat raivanneet tietä myös muille suomalaisille pienjuustoloille.

Hannu Lahtela on sallalainen poroelinkeinon keulakuva

Hannu Lahtela on pitkän linjan poromies, joka edustaa Pohjois-Sallan paliskuntaa. Alueella poroja ei tarhata eikä ruokita. Ne tulevat luonnossa toimeen omillaan. Lahtela on luonut kuuluisan Sallan villiporo -brändin tuottamalla korkealaatuisia poronlihanjalosteita..
Lahtela jakaa mielellään tietojaan, kouluttaa alan toimijoita ja puhuu laadukkaan poronlihan puolesta. Hän on Suomen parhaimpien ravintoloiden ykkösporonlihatuottaja sekä poroelinkeinon rohkea edelläkävijä ja uudistaja.

Simo Moisio on luonnontuotealan visionääri ja kehittäjä

Simo Moisio on Arktiset Aromit ry:n toiminnanjohtajana nostanut luonnosta saatavat antimet, marjat, sienet ja luonnonyrtit arvostettuun asemaan. Perustelujen mukaan Moisio on visionääri ja yhteistyöverkostojen luoja. Hän on sitkeästi puhunut luonnonantimien puolesta, korostanut niiden terveellisyyttä ja helppokäyttöisyyttä.
Moisio on kehittänyt useita luonnonantimiin liittyviä tempauksia ja kampanjoita, joista monet kampanjat ovat kohdistuneet päiväkoti- ja kouluikäisiin lapsiin. Hän on tehnyt myös useita luonnonmarjoja, -sieniä ja yrttejä käsitteleviä julkaisuja.
Alfred Kordelinin säätiö on yksi vanhimmista suomenkielisistä kulttuurisäätiöistä. Se on jakanut apurahoja keskeytyksettä vuodesta 1920. Vuonna 2018 säätiö jakaa apurahoina yhteensä noin 5 miljoonaa euroa. Jaakko Kolmosen rahasto on yksi viidestätoista Alfred Kordelinin säätiön erillisrahastosta.

CategoriesYleinen

Facebook Comments