H

Helsinkiläistislaamon ruisviski suuren yleisön saataville

Rajoitettu erä ensimmäistä Helsingissä tislattua kaupallista ruisviskiä tulee alan harrastajien saataville. Alkon tilausvalikoimaan Helsinki Distilling Companyn valmistamaa Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt -tislettä tulee yhteensä 360 pulloa. Joitakin pulloja riittää myös ravintolamyyntiin.
”Viskin valmistuminen on upea ja kauan odotettu tapahtuma. Ensimmäisten pullojen tuonti markkinoille on ollut vuosien uurastuksen takana ja olemme ylpeitä, että Helsingillä on nyt oma viskinsä”, sanoo Helsinki Distilling Companyn toimitusjohtaja Séamus Holohan.

Helsinki Distilling Companyn ensimmäinen ruisviski on nyt pullossa.

Tislaamon tavoitteena oli luoda kotimaisista raaka-aineista huippuluokan suomalainen viski. Ruismallasviski on kypsynyt uusissa 28-litraisissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Ruismaltaan käyttö jyvärukiin sijaan on tuonut viskin aromeihin tasapainoa makeuden ja mausteisuuden välille.
”Tämä noudattaa yhtiömme makufilosofiaa, jossa tärkeää on eri elementtien tasapaino”, perustelee master distiller Mikko Mykkänen.
Helsinki Whiskey 100 % Rye Malt on pullotettu kolmen vuoden ja yhden päivän ikäisenä. Pullotusvahvuus on 47,5 prosenttia. Ruismallasviskiä on saatavilla ravintoloista 17. marraskuuta ja Alkon valikoimasta 20. marraskuuta lähtien.

CategoriesYleinen

Facebook Comments