H

Helsingin Matkamessut on ruokaretki koko Suomeen

Helsingin Matkamessut nostaa ruokamatkailun yhdeksi kotimaan pääteemoista. Runsaan viikon kuluttua järjestettävä Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma kokoaa näytteilleasettajia yli 80 maasta. Messuilla juhlitaan myös 100-vuotiasta Suomea.
Matka 2017 -messujen uudella Ruokaretki Suomeen -alueella esitellään suomalaista ruokaosaamista ja kotimaisia ruokamatkailukohteita. Osaston tavoitteena on kertoa suomalaisen ruokamatkailun ja -kulttuurin monipuolisuudesta.

Kunnon nokipannukahvit kuuluvat talvimatkailuun.
Kunnon nokipannukahvit kuuluvat talvimatkailuun. Kuva: Heikki Kähkönen.

Alueella julkistetaan messujen avajaispäivänä torstaina 19.1. Suomen kansallisruoka sekä käydään viikonloppuna 20.–21.1. Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen semifinaalit.
Juhlavuoden kunniaksi messuille pystytetään Suomi-ohjelmalava, jossa järjestetään kotimaan helmistä koottua ohjelmaa. Maailman parhaaksi valitusta ginistä eli Napuesta tutuksi tulleen Kyrö Distilleryn Mikko Koskinen kertoo tislaamon menestystarinasta ja sen merkityksestä matkailuun. Lisäksi Suomi-lavalla kuullaan tangoa sekä puheenvuoroja saunasta, luonnosta ja kulttuurielämyksistä.
Matkamessujen partnerimaa vuonna 2017 on Turkki. Ohjelma kokonaisuudessaan on julkaistu Matkamessujen nettisivuilla www.matkamessut.fi.
Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut 19.–22.1. Messukeskuksessa Helsingissä.  Avoinna matkailualan ammattilaisille ja medialle 19.1. ja kuluttajille 20.–22.1. #matka2017, www.facebook.com/matkamessut, @matkatravelfair.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments