F

Finnjävel sulkee lauantaina – Henri Alén ja Tommi Tuominen perustavat hävikkiravintolan Sitran tuella

Huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen perustavat Sitran tuella kiertotalousravintola Ultiman Finnjävelin paikalle Helsinkiin. Tavoitteena on kehittää konsepti, joka viitoittaa tietä tulevaisuuden kestäville ravintoloille.
Toukokuussa avattava ravintola Ultima tarjoaa ikkunan kestävän ruoan tulevaisuuteen. Finnjävelin pakettiin pistävät kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen rikkovat seuraavaksi rajojaan kokeilemalla, miten kiertotalous juurrutetaan ravintolatoiminnan ytimeen. Hankkeesta kertoi keskiviikkona Sitra verkkosivuillaan.
Ultima toimii kokeilualustana ravintoloiden kestävälle ruokajärjestelmälle, jossa ruoantuotannon, -jakelun ja -kulutuksen ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet. Sitra on mukana sparraamassa ja tukemassa kokeilua.
”Ultima on kiertotaloushenkinen tulevaisuuden visio siitä, mitä ruoantuotanto ja -kulutus voivat tulevaisuudessa olla. Ruoka tuotetaan kestävästi siellä, missä se syödään. Näin ratkaistaan monia ilmastonmuutokseen liittyviä ongelmia”, Sitran kiertotalousasiantuntija Merja Rehn toteaa.

Kokeilun avulla on tarkoitus kehittää muihin suomalaisiin ja kansainvälisiin ravintoloihin laajennettavissa oleva konsepti.

Henri Alén ja Tommi Tuominen kertovat, että suomalaiseen ruokaperinteeseen keskittynyt Finnjävel on antanut hyvän pohjan uuden ja kestävämmän ravintolan perustamiselle.
“Finnjävel oli kurinalaisesti suomalainen, mutta moderni ruoka imee vaikutteita kaikkialta. Olemme edelleen vahvasti suomalainen ravintola, sillä raaka-aineistamme 90 prosenttia tulee kotimaasta ja kaikki raaka-aineet voidaan jäljittää. Annoksissa varmaa on se, ettei nautinnosta tingitä”, Tuominen lupaa.

Finnjävel suunniteltiin alun perin vain kaksivuotiseksi projektiksi. Kuva: Finnjävel.

Lauantaina 7. huhtikuuta toimintansa lopettava Finnjävel oli ravintoloitsijoiden jo etukäteen kaksivuotiseksi suunniteltu projekti. Ravintola tekee tilaa Ultimalle, joka avataan samoihin tiloihin Helsingin Etelärantaan 15. toukokuuta.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments