F

Fazer Culinary Team kilpailee marraskuussa kokkien maailmanmestaruudesta

Fazer Culinary Team valmistautuu marraskuussa Luxemburgissa pidettävään Culinary World Cupiin, joka on samalla kokkien epäviralllinen MM-kisa. Puolustettavana joukkueella on kaksi vuotta sitten Saksan Erfurtissa saavutettu caterining-sarjan kultamitali.

Fazer Culinary Team Finland on jatkanut työtään uudistetulla kokoonpanolla, jonka johtajana on tuotekehityspäällikkö Karri Käki Fazer Food Servicesiltä. Joukkueessa jatkavat kapteeni Mika Pesonen, Tapio Bergström, Sami Toropainen, Reko Riikonen, Lilli Jyräs, Juha Aalto ja Matti Tikka. Uusina jäseninä mukaan ovat tulleet Lemmikki Ruuskanen ja Antti Tynkkynen.

Joukkue on viettänyt paljon aikaa yhdessä niin keittiössä kuin sen ulkopuolellakin. Kunkin jäsenen vahvuudet ovat hyvin selvillä ja ne osataan valjastaa koko joukkueen hyväksi.

”Lähdemme kisaan jännittyneen odottavina, mutta nöyrinä. Taskussa oleva olympiamitali velvoittaa sen verran, että silmissä kiiltää voitto”, joukkueen jäsen Lilli Jyräs luottaa.

Culinary World Cup on neljän vuoden välein järjestettävä kansainvälinen kilpailu, johon osallistuu joukkueita Aasiasta, Yhdysvalloista ja Euroopasta. Catering-sarjassa on mukana ennätysmäärä joukkueita. Tiukan karsinnan kautta mukaan kilpailuun pääsi 15 joukkuetta.

”Omalta osaltani voin tunnustaa olevani mukana kisassa myös rakkaudesta lajiin”, kertoo Lilli Jyräs (oik.).

Kilpailun keskeinen teema on tänä vuonna Fighting Food Waste eli ruokahävikin vähentäminen ja välttäminen.

”Tehtävänämme kisassa on valmistaa viidessä tunnissa runsas lounas 150:lle hengelle. Lounaaseen sisältyy salaattipöytä, keitto, kolme pääruokaa, neljä lisukettä sekä jälkiruoka”, Antti Tynkkynen kertoo.

Worldchefs Culinary World Cup järjestetään Luxemburgissa 24.-28. marraskuuta.

CategoriesKilpailut

Facebook Comments