E

Eckerö Line tuo taidemusiikin Tallinnan-laivoille

Runsaasta viihdemusiikin tarjonnasta tunnettu Eckerö Line tarjoaa Sibelius-Akatemian nuorille muusikoille esiintymisareenan ensi vuonna osana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlia. Helsingin ja Tallinnan  välillä seilaavalla m/s Finlandialla on luvassa runsas kattaus klassista musiikkia sekä maailman- ja kansanmusiikkia ja jazzia.
Ohjelmiston aloittaa puhallinmuusikoiden ympärille rakentuva viihdebändi Santeri Halme ja Auringonlaskun ratsastajat 12. tammikuuta. Sibelius-Akatemian esiintymisiä on keskimäärin joka toinen viikko.
”Uskomme, että näiden lahjakkaiden nuorten kautta saamme laivamusiikkiin uudenlaista uskallusta ja tunnelmointia, joka tarttuu hyvässä hengessä laivakansan lanteisiin”, kertoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

santeri_halme_ja_auringonlaskun_ratsastajat_490x320
Santeri Halme ja Auringonlaskun ratsastajat soittaa m/s Finlandialla 12. tammikutta.

Laivayhtiön panostuksen arvo on Kerosen arvion mukaan lähes 100 000 euroa. Se sisältää nuorten artistien palkkiot ja muut kulut. Musiikkiohjelman tuottaa Sibelius-Akatemian ohjelmapalvelu Primo.
Finlandia-laivalla esiintyy vuosittain kymmeniä tunettuja suomalaisia artisteja. Tekijänoikeustoimisto Teoston tilastojen mukaan Finlandia on Suomen aktiivisin keikkapaikka, jossa on enemmän musiikkikeikkoja kuin Helsingin Musiikkitalossa ja Tavastia Klubilla yhteensä.
Eckerö Linen m/s Finlandialla markustaa tänä vuonna lähes 1,5 miljoonaa ihmistä.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments