C

Chapter – Ketä, Mitä, Hä?

Ketä? Aan Tafel With Maannos -pop upilla Kalasataman täyttäneen kollaboraation ensimmäinen puolisko, eli Juho Ekegren ja Romany Ekegren. Baaritiskin takaa löytyy viimeksi Rosterissa hörppyjä vääntänyt Daniel Woodward.
Mitä? Tasokkaita annoksia tarjoava baari, jonka ovet aukeavat sepposen selälleen sisäpihalle. Elokuussa myös täysiverinen ravintola, jonka vanhoista ikkunoista voi katsella vaikuttavan näköistä valkoista kirkkoa.
Laatikon ulkopuolista skandiruokaa monenkirjavilla vaikutteilla, ravintoloitsijat itse määrittelevät. Nimi viittaa ravintolan vaiheittaiseen avautumiseen.
Ekegrenit kertovat haluavansa ”yllättää kaiken nähneet helsinkiläiset”. Ajattelun yksi ilmentymä on kuulemma kansainvälisen tason palvelu. Sitä olisikin kiva nähdä Helsingissä.
Omistajapariskunnan tarina on pakko kertoa. Romany opiskeli dna-tutkijaksi Hollannissa, mutta päätyi au pairiksi Keravalle. Siellä hän tapasi ravintolasta haaveilevan parrakkaan häiskän. Myöhemmin tanssittiin häitä.

Hä? Tuoreelta maalilta tuoksuva ravintola on kerroksellinen kokemus, vaikka ei ole vielä kokonaan auki. Sisäpihalla vallitseva talvipuutarhamainen tunnelma on samaan aikaan erikoinen ja erityinen. Keskeisellä paikalla ollaan, vain sivuaskeleen päässä kuhinasta.
Chapterin baariruoka on riittävän yksinkertaista ja pitkälle hiottua. Maut ovat paikoitellen ilahduttavan runsaita, vaikka estetiikka ammentaakin pohjoisen konventioista. Kaikkia paukkuja ruokaan ei ole vielä ladattu, toivottavasti, sillä varsinainen ravintola aukeaa vasta elokuussa.
Kesäkuiseen hämärään saakka jatkuva terassisyöpöttely päihdyttävää viiniä siemaillen on fiilikseltään hieman kuin ilta BasBasissa, mutta taivasalla.
Henkilökunta koostuu nuorista tekijöistä; keittiön ikänestori on kuulemma 28-vuotias. Chapter haluaa ponnistaa korkealle ja joukkue pelaa selvästi hyvin yhteen. Melkein kuin tuoreempi sukupolvi olisi heittämässä haasteen kokeneemmille tekijöille.
Ensivaikutelma on, että nyt ollaan jännän äärellä. …Tästä puhuvat pian kaikki.
Aukioloajat:
Maananta kiinni
Tiistai – lauantai 11 – 02
Sunnuntai 12 – 22 
Chapter Facebookissa
www.Chapter.fi
Aleksanterinkatu 22
00101 Helsinki
Finland

Facebook Comments