B

Britannian luetuimman viskikirjailijan menestysteos ilmestyy suomeksi

Britannian tämän hetken myydyimmän viskikirjailijan Ian Buxtonin menestysteos 101 kuolematonta viskiä joista olet aina unelmoinut ilmestyy suomeksi. Buxton on tehnyt elämäntyönsä skottiviskien parissa ja kirjoittanut niistä lukemattomia tarinoita.

Ian Buxtonin teos 101 kuolematonta viskiä joista olet aina unelmoinut avaa alan harrastajille ja jaloista juomista kiinnostuneille lukijoille viskimaailman aarrekammioiden salaisia holveja. Kirja paljastaa, miksi juuri nämä 101 viskiä ovat erityisiä ja osa niistä jopa äärimmäisiin huutokauppatarjouksiin vievällä tavalla himoittuja.

Kirja sisältää listauksen kuolemattomista viskeistä loistavien kuvien kera. Mukana on tarinoita tarunhohtoiseen maineeseen nousseista pullotteista ja kutkuttavia anekdootteja mallastisleiden parissa puuhailevista henkilöistä.

Viskinystävien perusteos

Toimittaja Jussi Rokan suomentama teos kuuluu jokaisen viskistä ja jalon juoman ympärillä elävästä kulttuurista pitävän herkkusuun peruskirjastoon.

Ian Buxton (s. 1953) on työskennellyt viskialalla liki 30 vuotta ja saanut Skotlannin viskiteollisuuden korkeimman kunnianosoituksen, Keeper of Quaich -arvonimen.

Hän on työskennellyt useiden tislaamoiden apuna, mm. tukemassa suomalaisen Teerenpelin tislaamon vientimarkkinointia. Buxtonin 101-sarjansa kirjat ovat olleet Britannian myydyimpiä viskikirjoja vuosina 2010–2013.

Buxton tavattavissa Helsingin kirjamessuilla ja OlutExpossa

Ian Buxton vierailee Helsingin Kirjamessuilla ja on haastateltavana Näytöskeittiö-lavalla to 27.10. Klo 15.30. Buxton signeeraa kirjamessuilla uutuuskirjaansa Antikvariaatti Ensipainoksen osastolla 7r31 to 27.10. klo 15.00 ja Arktisen Banaanin osastolla 6b68 to 27.10. klo 16.30 sekä perjantaina 28.10. klo 11.00.

Buxton on kutsuvieraana OlutExpo Finland -tapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla perjantaina 28.10. Hän signeeraa kirjaa Panimo & Tislaamo Teerenpelin osastolla kello 14.00 alkaen. Hän on myös toimittaja Maria Markuksen haastateltavana festivaalin lavalla sekä OlutExpo TV:ssä klo 15.00.

CategoriesVäkevät

Facebook Comments