A

Antto Melasniemi ja Mehmet Gürs ovat St. George -hotellin keittiön päätähdet

Kansainvälistä menestystä keränneet Antto Melasniemi ja Mehmet Gürs on kutsuttu Helsingin uuden loistohotellin ravintoloitsijoiksi. Hotelli St. George ja ravintola Andrea avaavat ovensa ensi helmikuussa.
Antto Melasniemi tunnetaan monista menestyksekkäistä ja kokeellisista ravintolaprojekteista Helsingissä. Melasniemen työhistoriasta nousevat esiin muun muassa ravintolat Ateljé Finne, Kuurna ja Putte’s Bar & Pizza sekä KOM-ravintola.
Melasniemi tunnetaan muusikkona ja visionäärinä, joka saa innostuksensa taiteesta, muotoilusta sekä modernista suomalaisesta keittiöstä.
Suomalais-turkkilainen Mehmet Gürs on tunnetumpi Turkissa ja Yhdysvalloissa kuin Suomessa. Tammisaaressa syntynyt Gürs on asunut pitkään Tukholmassa, Yhdysvalloissa ja Istanbulissa. Gürsin Turkissa omistama Mikla on arvostettu maailman 50 parhaan ravintolan listalle. Andrea on hänen 20. ravintolaprojektinsa.

Ravintola on oma kulinaristinen kokonaisuus loistohotellin sisällä.

Melasniemi ja Gürs tapasivat ensimmäisen kerran muutama kuukausi sitten. Parivaljakko on vilpittömän innoissaan uuden haasteen edessä.
”Tarkoituksenamme ei ole tehdä pelkkää ravintolaa hotellin yhteyteen, vaan itsenäinen kokonaisuus, johon kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita asiakkaiksi”, he tähdentävät.
He luottavat puhtaisiin ja parhaisiin raaka-aineisiin. Heidän tavoitteenaan on nostaa Helsinki merkittäväksi kaupungiksi Euroopan kulinaarisella kartalla.

Antto Melasniemi (vas.) ja Mehmet Gürs St. George -hotellin keittiön päätähdet. Kuva: Heikki Kähkönen.

”Vaikka olemme hakeneet vaikutteita ja inspiraatoita eri puolilta maailmaa, perustamme on Helsingissä. Hyvällä ravintolalla on olemassa sielu. Haluamme nostaa Helsingin aivan uudelle tasolle ruoka- ja ravintolakaupunkina”, keittiöpäälliköt lupaavat.
Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluvan St. Georgen odotetaan tuovan pääkaupungin hotellitarjontaan 2010-luvun luksusta. Seitsemään kerrokseen valmistuu lähes 150 huonetta ja viisi sviittiä. Hotellia remontoidaan parhaillaan Yrjönkadun ja Lönnrotinkadun kulmaan, Vanhan Kirkkopuiston viereen.
Ravintola Andrea tulee hotellin sisäpihalle lasikaton suojaan rakennettavaan talvipuutarhaan. Ravintolan yhteyteen valmistuu leipomobaari George Bakery & Bar, josta voi ostaa tuoretta leipää ja leivonnaisia.
Pääsisäänkäynnin avaraan tilaan tulee kiinalaisen nykytaiteilijan Ai Weiwein teos. Kuvanveistäjä Pekka Jylhän kuusimetrinen messinkilintu saa puolestaan paikkansa talvipuutarhan lasikaton alla.
Seuraavaksi Mehmet Gürsin ajatuksia on mahdollista kuulla Virossa, Tartossa pidettävässä ravintola-alan seminaarissa Sauce Forumissa, joka alkaa ma 11.9.2017.
Katso Andrea-ravintolan taustalla olevaan ajatteluun liittyvä video:

 

CategoriesRavintolat

Facebook Comments