A

Alkoholilaki: Uusi laki voimaan aikaisintaan vuonna 2018

Uusi alkoholilaki tulee voimaan aikaisintaan vuoden 2018 alussa. Hallituksen alkuperäisen aikataulun mukaan laki pitäisi olla jo hyväksytty ja astua voimaan vuoden vaihteessa.
Laki lähti tiistaina lausuntokierrokselle, joka kestää lähes kaksi kuukautta eli 16. tammikuuta saakka. Lain valmistelusta vastaa perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.).
Sosiaali- ja terveysministeriö tekee lausunnoista yhteenvedon, korjaa ja muuttaa esitystä, jos siihen on tarvetta, sekä viimeistelee esityksen vaikutustenarvioinnin. STM:n mukaan esitys pitää lähettää lainsäädännön arviointineuvostolle ennen kuin se annetaan eduskunnalle.
Tämän jälkeen hallituksen esitys olisi valmis annettavaksi eduskunnalle kevätistuntokaudella eli käytännössä ensi juhannukseen mennessä. Lain voimaantulo ratkaistaan eduskuntakäsittelyn aikana.
Lausuntokierroksen kanssa rinnakkain käynnistyy alkoholilain ilmoitusmenettely, jossa Euroopan komissio ja muut jäsenvaltiot arvioivat, onko ehdotettu lainsäädäntö yhteensopiva EU-oikeuden kanssa. Menettely kestää enintään kuusi kuukautta. Alkoholilakia ei saa Suomessa hyväksyä ennen kuin tämäilmoitusmenettely on päättynyt.
Alkoholilain kokonaisuudistus on ollut STM:ssä valmisteltavana vuodesta 2011 lähtien.
Lue lisää aiheesta:
Alkoholilaki: Pienpanimoiden ulosmyyntiraja 500 000 litraan

Facebook Comments

Comments are closed.