A

Alkoholilain uudistus etenee hitaasti STM:ssä

Alkoholilain kokonaisuudistuksen valmistelu on juuttunut perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) pöydälle. Viisi Tähteä -toimituksen saaman tiedon mukaan Rehula ei ole toimittanut sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehille lakiluonnosta, jonka periaatteet ja sisällön hallituspuolueet hyväksyivät vajaat kolme viikkoa sitten.
Valmistuttuaan Rehulan ehdotus uudesta laista lähtee ministeriöstä eri sidosryhmien lausuntokierrokselle, joka kestää vähintään muutamia viikkoja. Ehdotukseen voivat ottaa kantaa myös yksityiset kansalaiset oikeusministeriön Otakantaa.fi-verkkopalvelussa.
STM:n verkkosivuilla on yhä tieto, jonka mukaan lausuntokierros oli tarkoitus käydä jo huhti-toukokuussa. Lakiesityksen piti olla eduskunnan käsittelyssä ennen kesälomia, mutta nykyisellä aikataululla kansanedustajat saavat sen pöydälleen vasta syksyllä lomien päätyttyä.
Alkoholilakia on valmisteltu STM:ssä sekä eri hallituskokoonpanoilla jo vuodesta 2011. Uuden lain olisi tarkoitus astua voimaan vuoden 2017 alusta.

Facebook Comments