A

Alko taipui kansan raivon alla – karsittu Suomi 100 vuotta -likööri tulee myyntiin jouluksi

Alko on joutunut taipumaan Suomi 100 vuotta -liköörivalinnoissaan. Pitkäripaisiin tulee ennen joulua myyntiin The Helsinki Distilling Company -tislaamon Puolukka-Gin-likööri.
Alko kertoi aiemmin tällä viikolla, että virolaisen Vana Tallinn -liköörin lisäksi valikoimaan olisi otettu myös kotimainen likööri, mutta tämä jäi valitsematta alkoholiprosenttiin liittyvän virheen vuoksi.
The Helsinki Distilling Company kertoo, että kisasta pudotetun Puolukka-Gin- liköörin prosentti muuttui haun tuotekehityksen ja maun parantamisen vuoksi.
”Päätimme aluksi liköörin vahvuudeksi 26 %. Koska tuotteiden korkea laatu on kaiken toimintamme peruskivi, tuotekehitys jatkui vielä tarjousten jättämisen jälkeen. Myöhemmin totesimme juoman maun olevan vieläkin parempi 30 % vahvana”, tislaamo kertoo tiedotteessaan.

”Kyseessä oli tuotekehityksestä aiheutunut sekaannus.”

Tislaamon mukaan kyseessä ei olut viallinen tuote tai Alkon ilmoittama mittavirhe, vaan harmillinen sekaannus.
”Meille tuotteiden tarkka testaus ja analytiikka ovat kunnia-asioita, joiden kohdalla emme tee virheitä. Toimitetun näytteen ja tarjouksen välisen eron vuoksi Alkolla ei kuitenkaan ollut muuta mahdollisuutta kuin hylätä tuote, vaikka se aistinvaraisen arvioinnin perusteella olisi muutoin tullut valituksi”, tislaamosta todetaan.
The Helsinki Distilling Companylla on myös toinen tuote Suomi 100 vuotta -valikoimassa. Alkon hyllyissä ja verkkokaupassa on jo saatavissa tislaamon Tyrnipontikka.

The Helsinki Distilling Companyn perustajat Kai Kilpinen (vas.), Mikko Mykkänen ja Séamus Holohan.

Facebook Comments

Comments are closed.