A

Alko selittää liköörikohua – kotimaiset eivät pärjänneet makutesteissä

Alko on avannut Suomi 100 vuotta -liköörien hakuprosessia yleisölle Vana Tallinn -likööristä nousseen kohun vuoksi. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että liköörihakuun osallistui kahdeksan tarjousta, joista kuusi oli kotimaisia. Näistä yksikään ei läpäissyt Alkon tiukkaa seulaa riittävän laadukkaasta tuotteesta.

Vana Tallinn Tumma Lakritsi Suomi 100 Vuotta.
Kohuttu Vana Tallinn Tumma Lakritsi Suomi 100 Vuotta.

Makutestin perusteella jatkoon pääsi kaksi likööriä, joista toinen oli kotimainen. Toinen oli puolestaan itsenäisyyden juhlavuoden valikoimaan valittu virolainen Vana Tallinn Tumma Lakritsi Suomi 100 vuotta. Kotimaisessa liköörissä alkoholiprosentti erosi niin paljon tarjouksessa ilmoitetusta, että sitä ei voitu valita.
”Alkossa myytävien tuotteiden on vastattava tietoja, joita niistä annetaan. Siten liköörien osalta jatkoon valituista kahdesta tuotteesta valikoimaan pääsi toinen”, Alko perustelee Vana Tallinn -liköörin valintaa Suomi 100 vuotta likööriksi.
Juhlavuoden juomia tulee vielä lisää
Tänä syksynä Alkon valikoimiin valittiin 24 kausituotteita eri juomakategorioista juhlistamaan Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä. Alko jatkaa juhlavuoden tuotehakuja ensi vuoden alussa. Niiden myötä itsenäisyyden juhlavuoden tuotteiden valikoima laajenee edelleen vuoden 2017 aikana.
Juhlavalikoimassa on 12 viiniä, 7 väkevää juomaa ja 5 olutta. Näistä 11 on kotimaisia ja 13 ulkomaisia. Tuontituotteista 9 on viinejä.
Lue myös: 100-vuotias Suomi juhlii Kossulla, savuviskillä, oluilla ja viinillä

Facebook Comments