M

Makkara- ja lihamestari Veijo Votkin on kuollut

Lihatukku Veijo Votkin Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Veijo Votkin on kuollut. Hän menehtyi tiistai-iltana pitkäaikaisten sairauksien uuvuttamana omaisten läsnä ollessa. Votkin oli kuollessaan 73-vuotias.

Veijo Votkin oli pääkaupunkiseudulla merkittävä liha-alan vaikuttaja useiden vuosikymmenien ajan. Hän perusti Lihatukku Veijo Votkin Oy:n vuonna 1978. Votkin aloitti yhden miehen yrityksenä, joka työllistää tällä hetkellä noin 90 henkeä. Yrityksen liikevaihto on noin 17 miljoonaa euroa vuodessa.

”Alkuaikoina ostin sonnin, joskus kaksi päivässä. Leikkasin ja myin ne pois. Asiakkaina oli pääkaupunkiseudun suurkeittiöt. Bisnekset sujuivat kohtuullisesti – jo kolmen kuukauden jälkeen palkkasin ensimmäisen työntekijän ja vuoden kuluttua meitä oli viisi. Sen jälkeen henkilömäärä on kasvanut tasaisesti”, Votkin kertoo yrityksensä kasvusta yhtiön verkkosivuilla.

Veijo Votkin toimi yrityksessään aktiivisesti alkuvuoteen asti ja viimeiset kuukaudet kotoa käsin. Perheyrityksessä työskentelevät hänen vaimonsa Irja sekä pojat Asmo ja Aki Votkin, jotka jatkavat yhtiön toimintaa.

CategoriesKansi Ruoka

Facebook Comments