V

Viron uudessa Michelin-oppaassa on kaikkiaan 35 ravintolaa – yhden ja kahden tähden ravintolat säilyttivät asemansa

Michelin Guide julkisti kolmannen kerran Viron Michelin-oppaan. Nyt Virosta suositellaan jo 35 ravintolaa. 180° by Matthias Diether säilytti kaksi tähteä ja NOA Chef’s Hall yhden tähden. Vihreän tähden sai uutena listalla oleva, maaseudulla sijaitseva Kolm Sõsarat -ravintola. Oppaaseen lisättiin neljä uutta ravintolaa. Kuusi ravintolaa sai Bib Gourmand -tunnustuksen ja kolme ravintolaa pokkasi Vihreän Tähden kestävästä gastronomiasta.

”Olemme iloisia voidessamme toivottaa jopa neljä uutta ravintolaa tervetulleiksi Viron Michelin-oppaaseen. Jokainen ravintola on lunastanut paikkansa ja tuo valikoimaan monimuotoisuutta. Tämän vuoden kohokohta on Lüllemäen pienessä kylässä sijaitseva Kolm Sõsarat, joka ansaitsi oppaasta paikkansa huippusaavutuksistaan kestävässä kehityksessä. Kolm Sõsarat onkin todella erityinen paikka”, sanoo Gwendal Poullennec, Michelin-oppaiden kansainvälinen johtaja.

”Haluan nostaa esiin myös 180° by Matthias Diether- ja NOA Chef’s Hall -ravintolat, jotka säilyttävät uudessa oppaassa kahden ja yhden tähden statuksensa. Näin korkean kulinaristisen tason johdonmukainen esittäminen ja säilyttäminen tekee Michelin-tarkastajiin aina suuren vaikutuksen”, Michelin-oppaiden kansainvälinen johtaja Gwendal Poullennec kertoo.

180° by Matthias Diether ja NOA Chef’s Hall säilyttivät tähtistatuksensa

Viime vuoden suurin uutinen oli Tallinnan 180° by Matthias Diether -ravintolan nousu yhdestä kahteen tähteen. Tarkastajat olivat edelleen vaikuttuneita tyylikkäästä ravintolasta, jossa palvelu toimii kuin unelma ja täydellisesti suunnitellut menut koostuvat annoksista, jotka valloittavat paitsi mauillaan, myös ulkonäöllään.

180° by Matthias Diether -ravintola säilytti kaksi tähteä.

Tallinnanlahden rannalla sijaitseva, Tõnis Siigurin johtama NOA Chef’s Hall säilyttää yhden Michelin-tähtensä. Täällä tarkastajat kokivat jälleen kerran luovaa, yksityiskohtiin paneutuvaa ruoanvalmistusta, joka esittelee rohkeita makuja. Vieraanvarainen palvelu ja omistautunut sommelier täydentävät kokemuksen.

NOA Chef’s Hall piti tähtensä. tänäkin vuonna. Kuva Mariann Liimal, Visit Tallin.

Neljä uutta ravintolaa Viron Michelin-oppaaseen 

Viron oppaaseen lisättiin tänä vuonna neljä uutta ravintolaa: Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevat autenttista thaimaalaista tarjoileva Nok Nok ja viime vuoden lopulla avatun Nunne-hotellin ÂME, sekä Tallinnan Rauan kaupunginosan rustiikkinen bistro RADIO. Neljäs uusi lisäys on myös Michelin Vihreä Tähti -tunnustuksen ansainnut Kolm Sõsarat, joka sijaitsee Lüllemäen kylässä, Kaakkois-Viron maaseudulla.

Nunne-hotellin elegantissa ÂME-ravintolassa yhdistyvät vanha ja uusi: salin toisella puolella kulkee keskiaikainen kaupunginmuuri ja toista puolta hallitsee moderni design. Tämän hetken trendejä noudattavat annokset ovat ranskalaislähtöisiä, mutta niissä on myös makuja ympäri maailmaa.

Tallinnan Rauan naapuruston rustiikkinen RADIO-bistro sai Michelin-tarkastajat haaveilemaan asuvansa saman kadun varrella. RADIO on tunnelmallinen ja rento yhdistelmä viinikauppaa, kahvilaa ja bistroa. Kauden mukaiset annokset on tarkoitettu jaettavaksi ja niihin on yhdistetty täydellinen viinisuositus.

Autenttista thaimaalaista tarjoava Nok Nok Tallinnan vanhassa kaupungissa tarjoaa mausteisia makuja. Kaksi avaraa, värikkäästi sisustettua ruokasalia luovat energisen ilmapiirin, ja lämpimämpinä kuukausina annokset voi nauttia sisäpihan terassilla.

Viroon uusi Michelin Vihreä Tähti

Michelin Green Star eli Vihreä Tähti myönnetään tunnustuksena ravintoloille, joiden ruokailukokemuksessa yhdistyy kulinaarinen erinomaisuus sekä kestävät, ympäristöystävälliset käytännöt inspiraation lähteinä sekä ruokaharrastajille että koko ravintola-alalle.

Kolm Sõsarat on viehättävä, intiimi, syrjäisessä kylässä sijaitseva kotiravintola, jota nimensä mukaisesti pyörittää kolme sisarta. Heillä kaikilla on oma roolinsa: Kirti kokkaa, Triin hoitaa palvelun ja Kadri viljelee keittiöpuutarhaa.

Kolm Sõsarat -ravintolan leikkisä menukokonaisuus esittelee Viron maaseudun ja lähialueen parasta antia, ja siinä käytetään sisarten omassa puutarhassa kasvatettuja, maatilalla tuotettuja tai metsästä kerättyjä raaka-aineita, jotka usein säilötään paikan päällä. Erinomainen hunaja tulee sisarusten isän hoitamista mehiläispesistä. Jokaisen annoksen tausta kerrotaan tarjoilun yhteydessä, ja tiimin intohimo ruokaan ja kunnioitus raaka-aineisiin on käsin kosketeltavaa. Kuva Laimipress, Brand Estonia.

Aiemmin Vihreän Tähden saaneet ravintolat Fotografiska Tallinnassa ja SOO Maidlassa uusivat tunnustuksen vuodelle 2024.

Kuusi Bib Gourmand -tunnustusta hyvästä hinta-laatusuhteesta 

Michelin Bib Gourmand -tunnustus myönnetään ravintoloille, jotka tarjoavat hyvää ruokaa edulliseen hintaan.

Kaikki kuusi aiemmin Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta ravintolaa säilyttävät tunnustuksen. Nämä ovat: Fellin Viljandissa, lämmin ja tervetullut kahvila-bistro, joka tarjoilee kodikkaita eurooppalaisia ruokia;

Härg Tallinnassa, hauska koko päivän brasserie, jossa hiiligrillaus on erikoisuus; Lore Bistroo, moderni satamabistro, jonka annokset ovat saaneet inspiraatiota omistajien matkoilta;

Mantel ja Korsten, joka sijaitsee postikorttimaisessa puutalossa ja tarjoilee Välimeren inspiroimia ruokia;

NOA, jonka kausiluonteiset, modernit ruokalistat ja merinäkymät ovat suosittuja; sekä

Tuljak, jonka retroilme ja luovat annokset jättävät herkullisen muistijäljen.

Viron opas on saatavilla verkossa ja sovelluksena

Koko Michelin-opas Viro 2024 -ravintolavalikoima on saatavilla oppaan verkkosivuilla ja ilmaisessa sovelluksessa, jossa käyttäjät voivat etsiä ravintoloita sijaintien, keittiötyyppien tai lisäominaisuuksien perusteella.

Ravintoloiden lisäksi Michelin-opas esittelee ainutlaatuisimmat ja jännittävimmät majoituspaikat sekä Virossa että ympäri maailmaa.

MICHELIN-opas Viro 2024 ravintolavalikoima:

Tähdet
180° by Matthias Diether **
NOA Chef’s Hall *

Bib Gourmand
Fellin, Bib Gourmand
Härg, Bib Gourmand
Lore Bistroo, Bib Gourmand
Mantel ja Korsten, Bib Gourmand
NOA, Bib Gourmand
Tuljak, Bib Gourmand

Maininnat
Alexander
ÂME (uusi)
Art Priori
Barbarea
Fotografiska, Green Star
Gianni
Hõlm
Horisont
Joyce
Kolm Sõsarat (uusi), Vihreä Tähti
Lahepere Villa
Lee
Mere 38
Mon Repos
Moon
Nok Nok (uusi)
Paju Villa
Pull
Puri
R14
RADIO (uusi)
Rado (Tallinna)
Rado (Haapsalu)
Soo, Vihreä Tähti
Tchaikovski
Wicca

 

CategoriesKansi Tallinna

Facebook Comments