T

Turun Voillà-ravintolatapahtuma tarjoaa viikonloppuna vierailevia kokkeja ja makuja Lapista saaristoon

Jo viidennen kerran järjestettävä Voiveljien palkittu ruokatapahtuma Voillà! elävöittää Turkua
jälleen tänä viikonloppuna 22.-24.10.2021. Teemana on Suomen hienot raaka-aineet ja ruokatarjonta pohjoisesta etelään. Luvassa on vierailevia kokkeja ja ainutlaatuisia makuja eri puolilla kaupunkia.

Vuoden 2021 Voillà kerää Turkuun kotimaan parhaat maut ja Suomen eturivin ravintolaosaajat. Yhden viikonlopun aikana on poikkeuksellisen hieno mahdollisuus tutustua perinteisiin ja moderneihin saariston makuihin, nauttia Lapin puhtaista raaka-aineista ja hiotuista urbaaneista makuelämyksistä sekä Suomen kokkimaajoukkueen kisamenusta.

Jokaiseen kukkaroon sopivasta tarjonnasta löytyy jokaiselle mieluinen vaihtoehto rennosta brunssista aina fine dining -illalliseen.

Voillàan kutsutut vierailevat keittiömestarit 2021:

Suomen Kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Katja Tuomainen saapuu vierailevaksi keittiömestariksi ravintola Smöriin. Intohimoisena ammattilaisena Katja kunnioittaa erityisesti raaka-aineita ja niiden monimuotoista käyttöä. Voillàssa Katja tuo esille kansainvälisten kilpailuiden merkityksen suomalaiselle gastronomialle ja Suomen matkailulle.

Suomen Kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Katja Tuomainen.

Rovaniemellä syntynyt Jaakko Impiö aloitti työskentelyn ammattikeittiössä jo 15-vuotiaana ja on urallaan työskennellyt muun muassa kolmen Michelin-tähden ravintolassa Mirazurissa, Ranskan Rivieralla, joka on valittu maailman parhaaksi ravintolaksi. Voillàssa Jaakko luo menun E. Ekblomiin synnyinseutunsa puhtaista raaka-aineista ranskalaisella vivahteella.

Kolmen Michelin-tähden ravintolassa Mirazurissa, Ranskan Rivieralla työskennellyt ja Rovaniemellä syntynyt Jaakko Impiö.

Taiteen ympäröimässä kodissa kasvanut William Hellgren saapuu Gräddaan Turunmaan saaristosta, Korppoosta. Tukholmassa Michelin-ravintolassa työskennelleen Williamin ruoanlaitto on moni[1]ulotteista taidetta. Visuaalisuutta, ajatuksia annoksen taustalla sekä erilaisia rakenteiden ja makujen yhdistelmiä on tarjoilla myös Williamin modernissa saaristomenussa, joka on saanut vaikutteita ympäri maailmaa.

Tukholmassa Michelin-ravintolassa työskennellyt William Hellgren Turunmaan saaristosta, Korppoosta.

Ravintola Göraniin saapuva Tom Hildén on Turun saaristossa tuttu näky. Sydämellisellä monitaiturilla tekemistä ja projekteja riittää. Tom pyörittää muun muassa kesäravintoloita Gullgronassa ja Nauvon Kirjaisissa. Taitavan kokin tekemisestä ja olemuksesta välittyy ilo, aitous ja ihmisläheisyys. Tom tarjoilee Voillá-menussaan perinteisempiä saariston makuja rautaisella kokemuksella.

Kesäravintoloita Gullgronassa ja Nauvon Kirjaisissa pyörittävä sydämellinen Tom Hildèn.

Kaksikymmentä vuotta keittiömestarina toiminut Mikko Lahtinen lähti Helsingin korkeatasoisia ravintoloita johdettuaan levittämään laadukasta ruokakulttuuria pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Mikko on luotsannut maineikasta porvoolaista SicaPelleä ja on ollut rakentamassa Hotelli Punkaharjun ruokatuotetta. Näiden vuosien saatossa Mikon keittiö on matkustanut maailmalla Milanoa myöten ja on palkittu mm. merkittävänä ruokamatkailutekona. Voillássa Mikko tuo oman näkemyksensä Paniniin italialaisesta illallisesta.

Hotelli Punkaharjun ruokatuotteen rakentaja ja maineikkaan porvoolaisen SicaPellen keittiömestari Mikko Lahtinen.

Tiirikkalan salakapakassa “tiskin alta” Charivarin viinejä tarjoilee ja maistattaa viiniasiantuntija Jasu Sohlberg. Intohimo gastronomiaa kohtaan virtaa Jasun suonissa. Hän tuli osaksi Carsinin tiimiä vuonna 2015 liityttyään sadonkorjuuporukkaan. ”Rakastan viiniä ja ruokaa, ja olen luonteeltani sosiaalinen ihminen. Haluan jakaa laadukkaiden viinien ilosanomaa eteenpäin.” Viinit on valmistanut suomalainen viinintekijä Nea Berglund, joka pyörittää Bordeaux’ssa perhetilaansa Chateau Carsinia.

Charivari-viinien lähettiläs Jasu Sohlberg.

Mukana tapahtumassa on kuusi ravintolaa eri puolilla kaupunkia:

Jokisatamassa sijaitseva Göran, kaupungin kauneimmalla paikalla sijaitsevat E. Ekblom ja Smör, Anniskelukahvila Tiirikkala, italialaishenkinen Panini sekä keväällä avattu Aurajoen yläjuoksulla sijaitseva Grädda.

Koko ohjelma, tarjonta sekä pöytävarauslinkit löytyvät täältä

CategoriesKansi Matkalla

Facebook Comments