S

Skandinavian suurin yökerhoketju rantautuu Suomeen

Tanskalainen yökerhojätti Rekom Group laajenee Suomeen. Pörssiyhtiö on hankkinut Helsingistä jo kolme ravintolakiinteistöä, joiden joukossa on viikonvaihteessa toimintansa lopettanut LeBonk.
Ravintoloitsija Jorma Railonkosken perheen sukuyhtiö Happy Hour Restaurants HHR ilmoitti viime viikolla myyneensä helsinkiläiset LeBonk– ja Singer’s Karaoke Bar -ravintolat. Niiden toiminta loppui viikonvaihteessa. LeBonkin viimeiseksi illaksi jäi Vasemmistoliiton presidenttiehdokkaan Merja Kyllösen vaalivalvojaiset sunnuntaina.
HHR myi ravintolat vuonna 2007 perustetulle tanskalaiselle Rekom Group -konsernille, joka on valtavaa vauhtia kasvava yökerho- ja kapakkaketju. LeBonkin ja Singersin ohella Rekom on hankkinut helsinkiläisen Kokomo Tikibar & Roomin.
Kööpenhaminassa päämajaansa pitävällä Rekomilla on yhteensä 60 yökerhoa ja kapakkaa Tanskassa. Niistä puolet on aivan Kööpenhaminan ydinkeskustassa. Lisäksi Norjassa ravintoloita on kahdeksan.

Rekom-ketjuun kuuluva Nos Stress -baari Kööpenhaminassa. Kuva: No Stress.

Night club -alalla Rekom Group on Skandinavian suurin. Työntekijöitä yrityksellä on yli 2000. Yhtiön omien laskujen mukaan sen baareissa käy vuosittain yli neljä miljoonaa asiakasta. Rekom  tähtää tänä vuonna erittäin vahvaan kasvuun hankkimalla omistukseensa lisää ravintoloita. Suomi on yrityksen kolmas toimintamaa.
Verkkosivuillaan Rekom esittelee 35 erilaista ravintolabrändiä. Konseptiin kuuluu perinteisten yökerhojen ohella muun muassa after ski -baareja sekä pubeja ja cocktail-baareja aina yksittäisistä ravintoloista kokonaisiin ketjuihin saakka.
Yhtiöllä on runsaasti todellisia biletyspaikkoja. HHR:n ravintoloista myös helsinkiläinen Rymy-Eetu sopisi hyvin Rekomin rymypubi-ideologiaan. Railonkoskien joukoista vakuutetaan, että Rymy-Eetu ei ole kaupan, vaan pysyy tiukasti HHR-ketjussa.
Tuoreimmassa vuosikertomuksessaan Rekom Group kertoo, että tilikauden 2017/2018 tavoitteena on aggressiivinen laajentuminen. Yhtiön edellinen tilikausi päättyi 30.6.2017. Marraskuuhun mennessä yhtiö oli ostanut jo 18 uutta ravintolaa. Nyt niiden päälle lasketaan myös Helsinkiin tehdyt investoinnit.
Rekom käyttää käytännössä kaiken liikenevän rahan kasvustrategiansa toteuttamiseen. Esimerkiksi reilusti voitolliselta vuodelta 2016/2017 yhtiö ei jakanut osinkoja, vaan tuottomiljoonat menevät suoraan uusien kohteiden hankintaan.

CategoriesYleinen

Facebook Comments