R

Restamax laajenee Tanskaan – yhtiö hankki 11 baaria ja ravintolaa Kööpenhaminasta

Suomalainen ravintolakonserni Restamax on ostanut yli 90 prosentin osuuden tanskalaisista Cock’s & Cows sekä The Bird -ravintolayhtiöistä. Ravintolat sijaitsevat Kööpenhaminan keskustassa.
Pörssiyhtiö Restamax tulee toimimaan Tanskassa tytäryhtiönsä Restamax Operations Denmarkin kautta. Kauppaan kuuluu 11 Kööpenhaminassa toimivaa ravintolaa ja baaria, joiden taustayhtiöistä Restamax omistaa yli 90 prosenttia.
Cock’s & Cows- sekä The Bird –konseptien ravintolat sijaitsevat Kööpenhaminan keskusta-alueen kaupunginosissa, Gammel Strandilla, Kødbyenissa ja Tivolissa. Tulevan kesän aikana molemmat ravintolakonseptit avaavat uudet ravintolat Kööpenhaminan kansainväliselle lentokentälle.
Cock’s & Cows on vuonna 2010 perustettu hampurilais- ja party bar -konsepti. The Bird puolestaan on vuonna 2013 perustettu laadukkaaseen juomatarjontaan keskittyvä gini- ja craftolutbaari.
”Tanskan noin 8 miljardin euron ravintolamarkkinat ovat vahvasti kilpaillut, mutta huomattavasti pirtsaloituneemmat kuin Suomessa. Cock’s & Cows ja The Bird ovat menestyneitä ja suosittuja konsepteja, jotka ovat skaalattavissa myös muihin maihin”, kertoo Restamaxin toimitusjohtaja Juha Helminen.

Restamaxin toimitusjohtaja kertoo,,että Restamax aikoo avata myös Suomesta tuttuja ravintoloita Tanskassa.  Juha Helminen. Kuva: Heikki Kähkönen.

Viime tilikaudella kaupan kohteina olleiden yritysten liikevaihto oli yhteensä noin 9 miljoonaa ja käyttökate 0,8 miljoonaa euroa. Liikevaihdon arvioidaan nousevan noin 20 miljoonaan euroon ja käyttökatteen yli 2 miljoonaan euroon tänä vuonna. Alustava arvio yhtiöiden velattomasta arvosta on 22 miljoonaa euroa.
Cock’s & Cowsin ja The Birdin perustajat Lasse Wiwe ja Daniel Knuttel toimivat kumppaneina yhteisyritys Restamax Operations Denmarkissa. Restamax omistaa yrityksestä 75 prosenttia sekä Wiwe ja Knuttel 25 prosenttia. Wiwe ja Knuttel jatkavat liiketoimintojen operatiivisessa johdossa.
Wiwella ja Knuttelilla on yli 20 vuoden tausta tanskalaisen ravintolamaailman ytimestä. Ruokaravintolatoiminnan lisäksi heillä on vankka kokemus seurusteluravintoloiden ja yökerhojen liiketoiminnasta.

Restamax laajentaa myös omia ravintolakonseptejaan Tanskaan.

”Heidän osaamisensa ja markkinatuntemuksensa luovat hyvän pohjan yhtiömme kasvulle Kööpenhaminassa, laajemmin Tanskassa sekä mahdollisesti myös muissa Pohjois-Euroopan maissa. Näemme yökerho- ja viihderavintoloiden liiketoiminnassa Tanskassa merkittävän potentiaalin. Lisäksi yhteistyö mahdollistaa Restamaxin omien konseptien laajentamisen Tanskaan”, Helminen toteaa Restamaxin pörssitiedotteessa.
Kaupantekohetkellä Restamax maksaa 10 miljoonaa euroa rahana. Restamaxin strategisena tavoitteena on ravintolatoiminnan laajentaminen ulkomaille tämän vuoden aikana.
”Nyt otamme ensimmäisen askeleen strategian toteuttamiseksi. Tämän kaupan myötä tavoitteenamme on saavuttaa merkittävä asema Tanskan ravintolamarkkinassa”, kommentoi Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine.
Restamax-konserni tavoittelee yli 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2020 loppuun mennessä. Ravintolatoimintojen osuus tästä on 200 miljoonaa ja  henkilöstövuokrausbisneksen 220 miljoonaa euroa.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments