R

Ravintolajätti NoHo Partners sai sovittua 34 miljoonan euron rahoituspaketista

Suomen suurin ravintolakonserni Noho Partners on saanut päätökseen neuvottelut rahoittajiensa kanssa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiö on sopinut 34 miljoonan euron rahoituspaketista, joka käytetään kriisin aikana yrityksen toimintaan ja käyttöpääoman hallintaan. NoHon osakekurssi nousi aamulla Helsingin pörssissä liki pohjalukemista 4,53 eurosta 5,30 euroon. 

Koronapandemian aiheuttama äkillinen markkinamuutos on vaikuttanut merkittävästi NoHo Partnersin liiketoimintaan. Poikkeustilan aikana pörssiyhtiö arvioi tekevänsä tuntuvasti tappiota. Liikevaihto on pudonnut miljoonaan euroon kuukaudessa, mutta kulut ovat samanaikaisesti 2–3 miljoonaa euroa.

NoHo on saanut päätökseen neuvottelut nykyisten rahoittajien kanssa. Niissä on sovittu 34 miljoonan euron rahoituspaketista. Siltarahoituksen korko on alle 4 prosenttia, mikä sisältää Finnveran takausprovision 15 miljoonan osuudelle.

NoHo kertoo toteuttavansa Friends & Brgrs -yrityskaupan erillisellä rahoituksella. Yhtiö arvioi, että Friends & Brgrs tuo merkittävän lisän kriisin aikana kasvavaan digitaaliseen ja take away -myyntiin.

”Nyt otettavalla rahoituksella saamme hoidettua velvoitteemme alihankkijoitamme kohtaan. Neuvottelut vuokranantajien kanssa etenevät positiivisessa hengessä. Suomessa olemme saaneet vuokravapautuksen noin 60 prosentille sopimuskannastamme. Tanskassa ja Norjassa valtio kattaa noin 80 prosenttia vuokrakustannuksista kriisin aikana”, kertoo NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.

Osana rahoitussopimusta NoHo on neuvotellut ensi vuoden huhtikuuhun asti kestävän lyhennysvapaan jakson olemassa olevaan rahoitukseensa. Yhtiö arvioi useita eri rahoituksen lähteitä yritystodistusohjelman toukokuussa erääntyvien 22 miljoonan euron velkojen uudelleenrahoituksen varmistamiseksi.

NoHo Partners on huhtikuun alusta lukien on lomauttanut määräaikaisesti seitsemän yhdestätoista konsernin johtoryhmän jäsenestä ja 1030 henkilöä vakituisesta henkilökunnasta. Lomautettujen lopullinen määrä ja lomautusten kesto tarkentuvat myöhemmin.

Ohessa analyysiyhtiö Inderesin tänään tekemä toimitusjohtaja Aku Vikströmin haastattelu rahoituksesta ja NoHon jatkotoimista. Haastattelijana analyytikko Sauli Vilén.

 

Facebook Comments