R

Ravintolajätti NoHo Partners laajentaa Norjaan – kauppaan kuuluu 15 ravintolaa

Suomen suurin ravintolakonserni NoHo Partners laajentaa seuraavaksi Norjaan. Konserni perustaa yhdessä paikallisen Crea Diem-gruppenin kanssa yhteisyrityksen, josta NoHon omistus on 80 prosenttia. Kaupassa mukana tulee 15 ravintolaa eri puolelta Norjaa.

Perustettava yhtiö ostaa tiettyjen Carpe Diem- ja Crea Diem -tytäryhtiöiden osakekannat sekä 70 prosenttia Trobbelskyter-yhtiöstä. Kauppa sisältää 15 ravintolaa. NoHo Partnersilla on kaupan jälkeen enemmistöosuus kahdeksassa ja merkittävä vähemmistöosuus seitsemässä ravintolassa.

Kauppaan kuuluvat Oslossa toimivat irlantilaispubi The Dubliner, nuorison suosima Kulturhuset sekä ruokaravintolat Grisen ja Colonel Mustard. Kokonaisuudessa on  myös mukana neljässä kaupungissa toimiva Camping-viihderavintolakonsepti.

Oslon Kulturhuset on yksi 15 ravintolasta, jotka kuuluvat jatkossa NoHo Partnersin ravintolakokonaisuuteen Norjassa. Kuva: Jan Khur.

Crea Diem-gruppenin pääomistajat Olaf Masterman Loly ja Karl-Henning Svendsen jatkavat perustettavan yhtiön operatiivisessa johdossa. Trobbelskyter-yhtiön pääomistajat Runar Eggesvik, Arnt Andersen ja Morten Usterud jatkavat kumppaneina ja ravintoloiden operatiivisessa toiminnassa.

”Kansainvälistyminen on tärkeä osa tulevaisuuden kannattavaa kasvupolkua ja Pohjoismaat keskeinen markkina-alue sen toteuttamisessa. Ostovoimainen Norjan ravintolamarkkina on arvossa mitattuna lähes kaksi kertaa Suomea suurempi, ja näemme siinä paljon kasvupotentiaalia”, NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström kommentoi yhtiön tiedotteessa keskiviikkona.

Oslon tunnetuin irkkupubi The Dubliner kuuluu kauppaan. Kuva: The Dubliner.

NoHo Partners laajensi toimintaansa Tanskaan vuosi sitten. Tanskassa NoHon omistuksessa tulee olemaan tämän kevään aikana yli 20 ravintolaa.

Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 200 ravintolaa Suomessa ja Tanskassa. Liikevaihto vuonna 2018 oli yhteensä liki 330 miljoonaa euroa. NoHo Partners tavoittelee yli 600 miljoonan euron liikevaihtoa ja noin 7,5 prosentin liikevoittomarginaalia vuoden 2021 loppuun mennessä.

Pääkuva: Ruokaravintola Colonel Mustard, Oslo.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments