R

Ravintola Farouge tekee paluun Kasarmitorin laidalle elokuussa

Libanonilaisravintola Farouge palaa Helsinin ravintolakartalle kesän jälkeen. Royal Ravintoloiden siipien suojaan siirtyneet ravintoloitsijat Viviane ja Aki Kallio avaavat 150-paikkaisen ravintolan Kasarmitorin laidalle.
Libanonilaiskeittiön 1990-luvulla Suomeen tuonut ravintola Farouge avaa ovensa entisessä Metson pääkonttorin talossa Helsingissä. Kiinteistörahastoyhtiö Genestan omistama Fabianinkatu 9:n rakennus on saanut nimekseen Valon talo.
Farouge sulki ovensa Helsingin Yrjönkadulla 2015. Ravintoloitsijat Viviane ja Aki Kallio ovat jatkaneet libanonilaisten keittiöelämysten tarjontaa osana Royal Ravintoloiden catering-palvelua. Elokuussa valmistuvan remontin jälkeen avattavasta Farougesta tulee Viviane Kallion mukaan viihtyisämpi kuin koskaan.

Farougen ravintoloitsijat Aki ja Viviane Kallio. Kuva: Royal Ravintolat.

”Talosta tulee kuin timantti, jonka ilta-aurinko herättää henkiin. Me pidämme huolen muusta värikkyydestä, sillä Farougeen tulee aito talvipuutarha, joka muuntautuu iltaisin tunnelmalliseksi loungeksi”, Viviane Kallio sanoo innoissaan.
Ravintolan suunnittelija tulee Libanonin pääkaupungista Beirutista. Sisustuksessa käytetään runsaasti aitoja materiaaleja ja libanonilaisia koriste-esineitä.

Farougen linja jatkuu libanonilaishenkisenä, johon tulee välimerellisiä piirteitä.

Farouge aikoo jatkaa libanonilaisen keittiön suurlähettiläänä pääkaupungissa. Mezeihin on luvassa myös välimerellistä keveyttä ja raikkautta. Farougen klassikkoannos, lampaankyljykset, on listalla jatkossakin.
”Avokeittiöömme tulee hiiliuuni, avogrilli ja libanonilainen leipäuuni. Tulemme käyttämään paljon erilaisia kaloja, jotka kannetaan pöytään kokonaisena grillattuina tai välimerellisessä suolakuoressa. Libanonilaisesta leivästä on tulossa myös yksi puheenaiheistamme”, Kallio esittelee.

Fabianinkatu 9:n rakennus on nimetty Valon taloksi. Remontti valmistuu elokuussa. Kuva. Royal Ravintolat.

Ennen Farougea avajaisia Viviane ja Aki Kallio avaavat yhdessä Royal Ravintoloiden kanssa Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalon katutasossa uuden ravintolan. Sen nimi ja konsepti julkistetaan maaliskuussa.

CategoriesYleinen

Facebook Comments