K

Kungfu Kitchen – Ketä, Mitä, Hä?


Ketä? Ravintoloitsija Miro Kurvinen, joka voitti aikoinaan Masterchef-ohjelman. Keittiömestarina Mika Reijonen, joka on ollut muun muassa Savoyssa ja muissa silmää tekevissä ravintoloissa.
Mitä? Aasialaisvaikutteisia makuja, jotka ammentavat fuusioestetiikasta. Nipponilaisia gyoza-dumplingseja ja vietnamilaishenkisiä báhn baoja snackkiosastolla, pääkkäreissä muun muassa kokonaisena paistettua doradaa chilin, korianterin ja limen kanssa sekä hitaasti kaskettua briskettiä. Kungfu Kitchen on kuulemma työnimi, joka jumiutui Kurvisen päähän.
Ravintolassa on 80 asiakaspaikkaa ja sen kynnys on viritetty matalalla. Osa pöydistä jätetään niin sanotuille walk in -asiakkaille, joten paikalle voi kokeilla pöllähtää ilman pöytävarausta. Sisäpihalle avataan 50 paikkainen terassi, jolla tulee olemaan kunnon grillin lisäksi luvat kahteen.
Hä? Kuten kämp-henkisestä nimestä voi päätellä, Kungfu Kitchen ei ota itseään turhan vakavasti. Ruoka rakentuu kulttuurilainoille, itäiset maut kohtaavat eurooppalaiset ideat, joten ajatukset puhdasoppisuudesta voi suosiolla unohtaa.
Keittiössä työskentelevä singaporelainen Andrew Zheng pitää huolta siitä, että baot ovat sellaisia kuin niiden pitää olla, eli pehmeitä ja kuohkeita. Kaksi päivää kestävä leipomisoperaatio varmistaa koostumuksen ja kyllä, char siu possulla täytetyt baot ovat parasta antia. Ei muuta kuin olutta lasiin ja pöytä täyteen ruokaa.
Aukioloajat:
Ma-To 11 – 14:30 & 17 – 23
Pe 11 – 14:30 & 17 – 02
La 14 – 02
Lönnrotinkatu 18
www.kungfukitchen.fi

Categoriesketämitähä

Facebook Comments