K

Kova kolmikko asialla – Vallilan Konepaja-alueen hotelliin avataan laadukas kortteliravintola Albina ja kattobaari Alexis

Patissier-keittömestari Teemu Aura, viinimies Antti Paasonen ja Porvoosta tutuksi tullut ravintoloitsija Riku Stenros avaavat uuden illallisravintolan sekä baarin Vallilan Konepaja-alueelle lokakuun alussa The Folks Hotel Konepajan yhteyteen.

Ravintola kantaa nimeä Albina ja puolisona kattoterassin baari on nimeltään Alexis. Kivijalassa sijaitsevaa 100-paikkaista Albinaa kuvaillaan välittömän ilmapiirin illallis- ja kortteliravintolaksi. New Yorkin ja Pariisin bistroista innoittunut Albina luottaa korkeaan laatuun, matalaan kynnykseen, kestävään kehitykseen sekä raaka-ainelähtöisyyteen paikallisuutta kunnioittaen.

Hotellin toisen rakennuksen katolle lokakuussa avattava baari Alexis on syksyisin ja talvisin 30-paikkainen talvipuutarhabaari, joka saa keväällä ympärilleen 140-paikkaisen aurinkoterassin. Näkymät ovat Helsingin kattojen ylle, laseissa on pienpanimoiden parhaimmistoa, viinilistalle on päätynyt ns. suunmukaisia viinejä ja cocktailit ovat artesaaniasenteella tehtyjä. Kesäisin urbaanit kattobileet lähtevät käyntiin, kun DJ:t pitävät tunnelmaa yli kattojen.

”Monesti ravintoloitsijat kertovat tekevänsä sellaisia ravintoloita, missä itse kävisivät ja viihtyisivät. Me olemme kuitenkin tehneet sellaisen paikan, jossa nähdään että meidän asiakkaat viihtyy. Meidän toiminnan perusta on se, että me olemme kiinnostuneempia asiakkaasta, kuin asiakas meistä”, Riku Stenros linjaa. Keskellä on keittiömestari Teemu Aura, oikealla sommelier Antti Paasonen.”

Teemu Aura tekee loikan leipomosta takaisin ravintolamaailmaan. Hän ohjaa keittiötä ”suomalaisella
tinkimättömyydellä, eurooppalaisia perinteitä hyödyntäen ja suurkaupunkien trendeistä inspiroituen”. Tärkeimpinä ohjaavina tekijöinä keittiössä ovat korkealaatuiset raaka-aineet, sesonginmukaisuus sekä käsityönä valmistetut annokset.

Teemu Aura ja viinimies Antti Paasonen tuntevat toisensa jo Demon alkuajoilta, jolloin Paasonen toimi ravintolan sommelierina. Viime vuodet hän on työskennellyt viinien maahantuonnissa. Paasosen lähestyminen viineihin on avoin ja hyväksyvä: hän innostuu yhtä lailla uusista pienistä natuviineistä kuin valitsee listalle myös klassikoita ja jo paikkansa löytäneiden tilojen viinejä. Kantavana ajatuksena on viininviljelijän ohjenuora, jonka mukaan vuosi vuodelta parannetaan maan laatua sen sijaan, että viinin viljely köyhdyttäisi sitä.

Riku Stenros tunnetaan Porvoon ravintola- ja hotellikeskittymän kantavana voimana. Hänen yhdessä yhtiökumppaninsa kanssa luotsaamat hotellit Onni ja Pariisin Ville sekä ravintolat Sicapelle ja Meat
District
ovat monille tuttuja. Albinan ja Alexiksen kanssa Stenros tekee paluun Helsingin ravintolaelämään. Stenros vastaa ravintolan ja kattoterassin päivittäisestä pyörittämisestä.

Ravintola Albina ja Kattoterassi Alexis
Aleksis Kiven katu 23
00510 Helsinki

CategoriesKansi

Facebook Comments