K

Kansainvälinen Sauce Forum käynnistyi laivaristeilyllä Helsingin edustalla 

Kansainvälisen Sauce Forumin kutsuvieraat ihastelivat syksyä kohti kääntyvää Helsinkiä kuunari Kathrinalla lauantaina. Varsinainen Sauce Forum on ohjelmassa maanantaina. Tapahtuman teema on Power of Food – Ruoan voima.

Mitä on tämän päivän suomalainen keittiö ja miten se eroaa muusta skandinaavisesta keittiöstä? Tämä oli useimmiten esitetty kysymys, kun Sauce Forumin ulkomaiset vieraat tapasivat tapahtuman järjestäjiä ja yhteistyökumppaneita kuunari Kathrinalla Helsingissä.

“Suomalainen keittiö hakee tällä hetkellä oma paikkaansa ja identiteettiään. Se kehittyy nuorten ja innovatiivisten tekijöidensä ansiosta. Erityisesti nyt halutaan käyttää aitoja kotimaisia raaka-aineita ja hakea niistä innoitusta kokkaamiseen”, valotti vieraille Hongkongista suoraan Helsinkiin lentänyt keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija Jaakko Sorsa.

Sorsan kanssa samoilla linjoilla kotimaisten raaka-aineiden esiinmarssista oli ravintoloitsija ja Bocuse d’Or -jyrä Matti Jämsén, jonka mukaan kotimaisten raaka-aineiden käyttö on merkittävästi lisääntynyt ravintolakeittiöissä.

Arctic Blue Ginin isännöimälle risteilylle osallistui yli 20 Sauce Forumin ulkomaista vierasta. Heidän joukossaan olivat We Chefs! -kirjan kirjoittaja João Wengorovius (vas.) ja brittitoimittaja Joe Warwick. Kuva: Andres Teiss.

“Meillä on nykyisin saatavilla aiempaa monipuolisemmin laadukkaita pientuottajien raaka-aineita ja valmisteita kuin aiemmin. Yhtenä esimerkkiä ovat pienpanimoiden ja -tislaamoiden oluidet ja tisleet. Käsityöjuomien valmistajien määrä on kasvanut valtavasti aivan muutaman viime vuoden aikana. Se näkyy nyt myös ravintoloissa”, Jämsén muistutti.

Arctic Blue Ginin isännöimälle liki viisituntiselle ritsielylle Helsingin edustalle ja Vallisaareen osallistui reilut kaksikymmentä Sauce Forumin vierasta. Heidän joukossaan olivat muun muassa italialainen ruokakriitikko Andrea Petini, ruokakirjailija ja brändiasiantuija João Wengorovius Portugalista sekä amerikkalaiset leipäkeskustelun uudelle tasolle nostanut genetiikan tohtori Stephen S. Jones ja lukuisia palkintoja kerännyt kokki ja ravintoloitsija Edouardo Jordan.

Maanantaina Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla järjestettävä Sauce Forum kokoaa ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaisia, ravintoloitsijoita, kokkeja sekä alan mediaväkeä eri puolilta maailmaa.

Risteilyväkeä viihdytti ja maukkaita cocktaileja rakensi norjalainen baarimestari, Nordic Gin House -lähettiläs Steinar Jensen. Kuva: Andres Teiss.

Ruoan tulevaisuutta ja valtaa globaalissa taloudessa pohditaan muun muassa teknologian, raaka-aineiden ja trendien kautta. Vahvassa roolissa ovat myös kuluttajakäyttäytyminen ja kokemuksellisuus.

CategoriesYleinen

Facebook Comments