B

Bangkok sai oman Michelin-oppaan – mukana 17 tähtiravintolaa

Ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Bangkok on saanut ensimmäisen Michelin-oppaansa. Thaimaan pääkaupungin opas esittelee 17 tähtiravintolaa. Mukana on erilaisia ruokapaikkoja katukeittiöistä fine dining -ravintoloihin.
Bangok on tuttu tuhansille suomalaisille turisteille. Tällä viikolla julkaistu Michelin-opas esittelee Thaimaan pääkaupungista kolme kahden tähden ja neljätoista yhden tähden ravintolaa. Bib Gourmand -kategorian ravintoloita on Bangkokissa 35. Lautastunnuksen (The Plate Michelin) on saanut 76 ravintolaa.
Thaimaan valtion matkailutoimisto on Michelin-oppaan virallinen yhteistyökumppani. Niinpä thaimaalaiset matkailuviranomaiset ovat innoissaan uudesta oppaasta. Bangkokia mainostetaan jopa New Yorkin, Pariisin ja Lontoon kaltaisena kulinaristisena kohteena.
”Monet turistit tekevät pikapysähdyksen Bangkokissa matkallaan muihin thaimaalaiskohteisiin. Tahtoisimme, että he viipyisivät päivän tai pari ja tutustuisivat upean kaupungin tarjontaan. Michelin-opas saattaa hyvinkin innostaa siihen”, toteaa Pakkanan Winijchai, Pohjoismaiden ja Baltian toimintojen johtaja Tourism Authority of Thailandin Helsingin konttorista.
Pohjoismaista ruoka- ja juomakulttuuria listalla edustaa yhden Michelin-tähden Upstairs at Mikkeller, joka sijaitsee tanskalaisen Mikkeller-panimon nimikkobaarin toisessa kerroksessa.

Michelin-tähti on kaikkiaan 17 ravintolalla Bangkokissa. Kuva: Thaimaan matkailutoimisto.

Mikkellerin yläkerran vain 20-paikkaisen ravintolan keittiöpäällikkö on korealaissyntyinen Dan Bark, joka loihtii ilta toisensa perään 10 ruokalajin gurmeekokonaisuuksia.  Niiden kera maistuvat muun muassa tanskalaiset, uusiseelantilaiset ja amerikkalaiset käsityöoluet.
Michelin-oppaan Bangkok-versio on saatavilla thain ja englannin kielillä. Se on myös ladattavissa netissä.
Kahden tähden ravintolat
Gaggan
Le Normandie (The Mandarin Oriental Hotel)
Mezzaluna (The Lebua Hotel)
Yhden tähden ravintolat
Bo.lan
Chim by Siam Wisdom
Nahm (The Como Metropolitan)
Elements (The Okura Prestige)
Ginza Sushi-Ichi
J’AIME by Jean-Michel Lorain
Jay Fai
L’Atelier de Joël Robuchon
Paste
Saneh Jaan
Savelberg (The Oriental Residence)
Sra Bua by Kiin Kiin (The Siam Kempinski Hotel)
Sühring
Upstairs at Mikkeller
Yhden Michelin-tähden ravintola Paste. Kuva: Thaimaan matkailutoimisto.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments