V

Vihreät raitiovaunut liikuttavat matkailijoita Helsingin seudulla

Helsingin seudun joukkoliikenne perustuu vastuullisuuteen ja mahdollisimman pieneen ympäristön kuormitukseen. Julkinen liikenne soveltuu parhaiten kaupunkilaisten ja turistien liikkumiseen pääkaupunkiseudulla.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä HSL:n ja Toptasten kanssa.

Helsingin seudun liikenteessä tehdään yli miljoona matkaa päivässä. Toimiva joukkoliikenne vähentää yksityisautoilun tarvetta, melua ja ilmansaasteita. Se on useimmiten myös nopein tapa liikkua Helsingin keskustassa.

Noin puolet matkoista tehdään raideliikenteessä eli raitiovaunuilla, metrolla ja lähijunissa, ja toinen puoli busseilla ja Suomenlinnan lautoilla.

Metrot, raitiovaunut ja lähijunat kulkevat vihreällä sähköllä, josta ei synny hiilidioksidipäästöjä. Helsingin kaupungin tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä ja kasvihuonepäästöjen vähentäminen 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

HSL:n matkaliput on kätevä ostaa asemilla ja pysäkeillä sijaitsevista automaateista. Kuva: Jussi Hellsten, Helsinki Marketing.

HSL ja metropolialueen kunnat ovat asettaneet tavoitteekseen pyöräilyn lisäämisen. Kattoteemana on ”Me ollaan pyöräilijöitä kaikki”.

Pääkaupunkiseutu on matkalla kohti aitoa pyöräilymetropolia, jonne mahtuvat pyöräilijöiden lisäksi kaikki liikkujat. Helsingin kaupunkipyörien käyttöaste on yksi maailman korkeimmista.

Matkustaminen on helppoa. Koko alueella on käytössä yhteinen HSL:n lippujärjestelmä. Lippu kelpaa kaikissa busseissa, lähijunissa, raitiovaunuissa, metrossa ja Suomenlinnan lautalla. Vuorokausilipulla voi matkustaa lipun voimassaolon aikana niin paljon kuin haluaa. Suosituin tapa on ostaa lippu matkapuhelimeen HSL-sovelluksella.

Lipun hinta vaihtelee sen mukaan, matkustaako yhden vai useamman vyöhykkeen alueella. Lippuihin sisältyy vaihto-oikeus kulkuvälineestä toiseen.

Joukkoliikenne on myös turvallista. Julkisen liikenteen palvelut ovat kaikkien käytettävissä riippumatta siitä, liikkuuko pyörätuolilla, lastenvaunujen kanssa tai opaskoiran avustamana. Esteettömyys on huomioitu myös metron ja junien asemilla, liikennevälineissä sekä useimmilla raitiovaunu- ja bussipysäkeillä.

Reitit ja aikataulut löytyvät kätevästi HSL:n reittioppaasta, hsl.fi.

Matkalipun voi hankkia helposti kännykkään ladattavalla HSL-sovelluksella. Kuva: HSL.

 

Pääkuva: Jussi Hellsten, Helsinki Marketing.

CategoriesHelsinki

Facebook Comments