M

Matkaelämys syntyy yhdessä suunnittelusta ja unelmien toteutumisesta

Huolella suunniteltu ja viimeistä piirtoa myöten toteutettu matka on ikimuistoinen elämys. Helin Matkat suunnittelee matkat asiakkaan toiveiden mukaisesti luontoa säästäen ja laatuun perustuen.

”Päivät kuluivat siivillä. Viimeisenä iltana meillä oli hotellin puolesta lahja vastanaineille. Vaahtokylpy tuikuin ja tuoksuvin kukkasin koristeltuna sekä illallinen kahdestaan omalla patiollamme. Tämä teki ihanan viimeisen silauksen häämatkaamme”, muistelee Helin Matkojen asiakas Mauritiukselle suuntautunutta häämatkaansa.

Matkan suunnittelu alkoi puoli vuotta ennen häitä. Kun tärkeä päivä koitti, kaikki oli valmista ja edessä oli kahden viikon loma paratiisisaarella täynnä ennen kokemattomia elämyksiä.

”Laadukkaan matkan järjestäminen perustuu pitkään kokemukseemme. Kohteiden tuntemus tuo mukanaan tärkeää sisäpiirin tietoa. Tiedämme, mistä kerromme, sillä henkilökuntaamme käy vuosittain itse tutustumassa valtaosaan kohteistamme”, perustelee onnistumisia Helin Matkojen toimitusjohtaja Toomas Tärk.

Sadunomainen Vietnam on suomalaisten uusi lomakohde. Kuva: Pixabay.

Helin Matkojen järjestämistä häämatkoista monet suuntautuvat kauas Intian valtameren tai Tyynenmeren saarille.

Tarjolla on luksuskohteita ja romanttisia piilopaikkahotelleja eri puolilla maailmaa. Häämatkalle voi luoda hohtoa vaikkapa paremman luokan istumapaikoilla lentokoneessa, VIP-lähtöselvityksellä, unohtumattomilla retkillä tai samppanjakylvyillä. Itse vihkiminenkin voidaan suorittaa ulkomailla matkan aikana.

”Häämatkan voi aloittaa saman tien vihkimisen jälkeen. Paikan päällä yhteistyökumppanimme järjestävät tarvittaessa asiakkaalle kaiken valmiiksi. Mikä voisi olla sen helpompaa?”, Tärk naurahtaa.

Vietnamin kaupunkien katukeittiöt ovat eurooppalaiselle jo elämys. Kuva: Pixabay.

Kasvaneen matkailun myötä suomalaiset osaavat vaatia laatua ja palvelua. Hyvä ruoka ja tasokkaat ravintolat täydentävät elämyksiä. Ruoka on yksi tärkeimmistä matkakohteiden valinnoista tänä päivänä.

”Suomessa hieman tuntemattoman Vietnamin katukeittiöt ja ravintolat tarjoavat unohtumattomia makukokemuksia. Samoin Intian Valtameren ja Karibian saarten rantaravintoloiden merenelävät sekä Lähi-idän mausteiset ja Japanin eksoottiset keittiöt ovat koettavissa matkoillamme”, Tärk luettelee.

Toomas Tärk muistuttaa, että Eurooppa tarjoaa valtavasti mielenkiintoisia rantaloma- ja kulttuurikohteita vaikka maata ja merta pitkin matkustaen.

Välimeren lisäksi rantaelämästä voi nauttia Atlantin ja Itämerenkin rannoilla. Niiden lisäksi Helin Matkoilla on tarjolla kiehtovia kaupunkeja, vanhoja ja uusia kulttuurikohteita sekä erilaisia aktiviteetteja.

”Eurooppa on täynnä mahdollisuuksia. Tarjonta on meitä lähellä, ja eri paikkoihin tehdä lyhemmänkin matkan ilman aikaeron tuomia rasitteita.”

Joet ovat ikivanha kulkumuoto Euroopassa. Niitä myöten pääsee tutustumaan kätevästi vanhan mantereen sydänmaihin ja kulttuurikaupunkeihin. Tasokkailla jokilaivoilla voi rentoutua ja paneutua nähtävyyksiin sekä erilaisiin teemoihin ja monipuoliseen ohjelmaan, joita risteilyillä on tarjolla.

Wienin ja Budapestin välinen jokireitti pitkin Tonavaa kulkee Slovakian pääkaupungin Bratislavan kautta. Kuva: Pixabay.

CroisiEurope-varustamon jokilaivat kulkevat yli 15 eri joella Euroopassa. Suosittuja ovat Ranskan Seine ja Rhône, Portugalin Douro, Espanjan Guadiana ja Guadalquivir sekä Italiassa Po ja Venetsian kanavat. Lisäksi rannikkoristeilyjä on tarjolla muun muassa Kroatian edustalla Adrianmerellä

Laajasta tarjonnasta löytyy ylellisiä junamatkoja halki Afrikan savannien, kalastus- ja sukellusreissuja eteläisten merten paratiisisaarille, risteilyjä Välimerellä ja Karibialla sekä harrastematkoja golf- ja patikointikohteisiin.

Vastuullinen ja kestävä matkailu on myös matkanjärjestäjälle kunnia-asia.

Tärk muistuttaa, että asiakkaan kanssa yhdessä suunnitellessa luonnon ja ympäristön huomioiminen on mukana heti alkuvaiheessa, oli sitten kyseessä yksittäinen lomamatka tai ryhmälle räätälöity reissu.

”Eri puolilla maailmaa tarjolla valtava kirjo hyvinvointiin ja terveyteen keskittyviä matkailupalveluja. Uusi ympäristö ja erilainen ilmanala virkistävät jo sinällään. monille rentoutumiseen riittävät vain lepo ja kiireettömyys. Lomalla on kuitenkin aina tärkeintä päästä irti arjesta”, Tärk pohtii.

Valmiiksi räätälöidyt golfmatkat ovat hyvin suosittuja. Kuva: Pixabay.

Thaimaan Koh Samui -saarella sijaitseva hyvinvointikeskus Kamalaya sekä Alicanten läheisyydessä Espanjassa oleva SHA Wellness Clinic ovat esimerkkejä tasokkaista kohteista. Mauritius Intian valtamerellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia hyvinvointimatkalle.

”Suosittelen esimerkiksi Mauritiuksen etelärannikolla sijaitsevaa Shanti Mauricea, jossa on tarjolla useita erilaisia hoito- ja hemmottelupaketteja”, Tärk sanoo.

Helin Matkojen toimistot palvelevat Jyväskylässä ja Helsingissä. Kattavilta kotisivuilta voi lähteä suunnittelemaan lomamatkaa tutustumalla ensiksi kohteisiin ja lomalaisten matkakertomuksiin.

”Sen jälkeen vain soitto tai käynti toimistollamme, ja unelmien loma on yhden askelen lähempänä.”

Helin Matkojen Helsingin- ja Jyväskylän toimistojen ammattitaitoinen henkilökunta räätälöi matkat asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kuvat: Helin Matkat.
Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Helin Matkat Oy:n ja Toptasten kanssa.

Kuvat: Helin Matkat ja PIxabay.

CategoriesRuoka

Facebook Comments