K

Kämp, St. George, Klaus K ja Glo-hotellit vaihtavat omistajaa – norjalaismiljardöörin yhtiö osti 10 hotellia Helsingistä

Liki 200 hotellin Nordic Choice Hospitaly Group ottaa vahvan jalansijan Helsingin kärkihotellien markkinoista. Yhtiö ostaa Kämp Collection Hotelsin kaikki 10 hotellia, joiden joukossa ovat Kämp, St. George, Klaus K, Hotel Haven, Lilla Roberts, Hotel Fabian sekä neljä GLO-hotellia.

Suomen tunnetuimmaksi luksushotellikonserniksi itseään kutsuva Kämp Collection Hotels vaihtaa omistajaa. Norjalaisen miljonaäärin ja hotelimogulin Petter A. Stordalenin, 56, perustama Nordic Choice Hospitality Group on hankkinut omistukseensa yhteensä kymmenen hotellia Helsingistä. Kaupan arvo on norjalaisten lehtitietojen mukaan yli 100 miljoonaa euroa.

Nordic Choice Hospitality Groupin kuuluu jo yhteensä 195 hotellia Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Baltian maissa. Hotelliketju työllistää 16 500 henkilöä. Vuosittainen liikevaihto on noin miljardi euroa.

Ketjuun kuuluvat Suomessa vuonna 2016 toimintansa aloittaneet Clarion– ja Quality-hotellit, urbaanit Comfort-hotellit sekä yli 20 muuta itsenäistä hotellia, joista tunnetuimpia ovat Oslon The Thief, Tukholman At Six ja Kööpenhaminan Skt Petri.

”Suomi ja Helsinki ovat matkailukohteina erittäin potentiaalisia ja markkina kasvaa tasaisesti. Haluamme varmistaa, että hotellien laadukkaan toiminnan kehitystyö jatkuu ja asiakaskokemuksen korkea taso jatkaa nousemistaan yhä korkeammalle”, Stordalen perustelee yhtiön tiedotteessa.

Hotelli Clarion on yksi Helsingin Jätkäsaaren maamerkeistä. Kuva: Heikki Kähkönen.

Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluu kymmenen hotellia, joissa on 1406 huonetta ja 17 ravintolaa, baaria ja loungea sekä kaksi spata. Konsernin yhdestoista hotelli on Espoon Keilaniemenrantaan vuonna 2023 valmistuva konferenssi -ja tornihotelli.

Kämp Collection Hotelsin hotellit ovat Hotel Kämp, Hotel St. George, Hotel Haven, Hotel Lilla Roberts, Klaus K Hotel, Hotel Fabian ja neljä GLO-hotellia. Konsernin omistavat CapManin hallinnoimat rahastot, Berling Capital Oy, Rake Oy ja Kämp Collection Hotelsin toimiva johto.

CapManin omistuksen aikana vuodesta 2014 alkaen Kämp Collection Hotelsin liikevaihto on lähes kolminkertaistunut yli 90 miljoonaan euroon. Konserni työllistää yli 600 henkilöä.

Tags

Facebook Comments