P

Pohjoismaiden ensimmäinen Hyatt-ketjun luksushotelli Grand Hansa avautuu Helsinkiin

Premium-hotelleihin keskittynyt kotimainen Primehotels Oy avaa maailmanluokan tason Hyatt-ketjun ensimmäisen pohjoismaisen Unbound Collection -kohteen, Grand Hansa Hotellin Helsingin ydinkeskustaan. Modernin hienostunut luksushotelli avautuu historiallisesti merkittävään kiinteistökokonaisuuteen vuonna 2022. Kokonaisuus käsittää rakennukset, jotka ovat Uusi Ylioppilastalo, Hansatalo ja hotelli Seurahuone.

Primehotels Oy on solminut sopimuksen merkittävästä hotellihankkeesta kansainvälisen Hyatt Hotels Corporationin ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan HYY:n kiinteistöomaisuutta hoitavan ja kehittävän Ylvan kanssa.

Helsingin Kaivopihalle avattava uusi Grand Hansa Hotel on ensimmäinen korkeatasoisen The Unbound Collection by Hyatt -ketjuun kuuluva hotelli Pohjoismaissa.

Viime viikon perjantaina varmistui, että Ylvan omistamien rakennusten hotellioperaattori Primehotels sai sopimuksen Hyatt Hotels Corporationin kanssa. Oikealla Hyatt:in Euroopan yrityskauppa- ja kehitystoimen apulaisjohtaja Felicity Black-Roberts, keskellä Primehotelsin toimitusjohtaja Tomi Peitsalo. Kuvassa oikealla on Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY:n kiinteistöomaisuutta jalostavan Ylvan toiminnanjohtaja Antti Kerppola.

”Yhteistyön tuloksena luomme Helsingin keskustaan ​​ainutlaatuisen, modernin luksushotellin, joka on loistava lisä Primehotelsin kasvustrategiaan”, toteaa Primehotels Oy:n toimitusjohtaja Tomi Peitsalo.

Ensi vuonna Helsinki saa 2000 hotellihuonetta lisää

Tiedotustilaisuudessa piipahtanut Helsingin pormestari Jan Vapaavuori muistuttikin, että alun perin Seurahuone toimi rakennuksessa, josta tuli Helsingin kaupungintalo vuonna 1913, kun Seurahuone oli muuttanut Kalevan taloon.

”Grand Hotel Hansa ja Hyatt -yhteistyö ovat Helsingin kaupungin matkailustrategian mukainen toimi, sillä emme halua maksimoida turistien määrää – pikemminkin laatua. Haluamme kehittää Helsinkiä ainutlaatuisena ja kestävän kehityksen kaupunkina, jossa yhdistyvät kiinnostavalla tavalla rationaalinen toimivuus ja kiinnostavat sisällöt.”

Seurahuoneen samppanjabaari on Helsingin parhaiten pidettyjä salaisuuksia.

”Keskustan vanhoihin kiinteistöihin mahtuu yhä uusia hotelleja. Jokainen rakennus on uniikki, ja joilla on oma historiansa. Siksi erityisesti ns. high end -mahdollisuuksia on vielä olemassa. Ensi vuonna Helsinkiin avautuu 2000 uutta hotellihuonetta, seuraavina vuosina 1000 huoneen vauhdilla”, pormestari Vapaavuori totesi.

Grand Hansa Hotel avautuu vuonna 2022

The Unbound Collection by Hyatt uniikkien hotellien ketjuun liittyvä uusi hotelli tarjoaa luksuskategoriaan lukeutuvia palveluita ja elämyksiä. Hotelliin valmistuu muun muassa 224 huonetta, laaja ravintolatarjonta sekä merkittävät juhla- ja kokoustilat.

Primehotels Oy:n toimitusjohtajan mukaan hotellimarkkina on Helsingissä yhä kasvava, vaikka taloudessa ei kasvua olekaan ollut. ”Silti turismi kasvaa, ja siksi meillä on useita hankkeita käynnissä.”

”Koska kiinteistön lähtökohdat ovat hyvät ja toimintaan soveltuvat, uskomme siitä huolimatta, että vanhojen arvokohteiden muutostöiden vievän normaalisti kolmisen vuotta, saamme hotellin ja sen ravintolapalvelut auki vuonna 2022”, Primehotelsin Peitsalo lupaa.

Kiinteistön omistavan Ylvan toimitusjohtaja Antti Kerppola puolestaan kertoi, että Ylva on siitä lähtien etsinyt arvoihinsa sopivaa operaattoria, kun se osti hotelli Seurahuoneen talon vuonna 2018.

Antti Kerppola vastaa HYY:n kiinteistö- ja finanssisijoitustoiminnasta Ylvassa, joka hankki Kaivopihan kokonaisuudesta myös Seurahuonetta majoittaneen Kalevan talon vuonna 2018. Koko hotellikiinteistön muutos- ja rakennushankkeen arvo on 50 miljoonaa euroa.

”Me haluamme olla kehittämässä Helsinkiä laaja-alaisesti ja vastuullisesti. Haimme oikeaa yhteistyökumppania. Primehotels ja Hyatt vastaavat toiveitamme niin laadussa kuin vastuullisuudessa. Meille operaattorin ja hotellikonseptin valinnassa olivat keskeisiä kestävän kehityksen periaatteet. Haluamme hotellin henkivän tämän ajan luksusta: elämyksellisyyttä ja vastuullisuutta”, toimitusjohtaja Kerppola painottaa.

Hyatt tunnetaan laadusta, palvelusta ja elämyksistä

”Olemme innoissamme mahdollisuudesta laajentaa toimintaamme myös Pohjoismaihin. Helsingin kiinnostavuus kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa on ollut viime vuosina merkittävää. Kohteen ainutlaatuisuuden ja rikkaan historian vuoksi Grand Hansa Hotel oli luonnollinen valinta täydentämään The Unbound Collection by Hyatt -ketjua laajentuessamme Euroopan luksusmarkkinoilla”, kertoo Hyattin Euroopan toimintojen kehityksestä vastaava johtaja Guido Fredrich.

Hyattin Euroopan yrityskauppa- ja kehitystoimen apulaisjohtaja Felicity Black-Roberts puolestaan totesi:
”Emme pyri suurimmaksi hotelliketjuksi vaan etsimme oikeissa kohteissa olevia laatuhotelleja kumppaniksemme. Haemme oikeanlaatuisia kokemuksia ja elämyksiä asiakkaillemme. Lisäksi periaatteisiimme kuuluu pyrkimys pitkäaikaiseen suhteeseen niin asiakkaiden kuin kumppaneiden kanssa.”

Hyattin Euroopan yrityskauppa- ja kehitystoimen apulaisjohtaja Felicity Black-Roberts on iloinen, että juuri Grand Hansa Hotel on sen ensimmäinen pohjoismainen Unbound Collection -luksuskategorian kohde.

Grand Hansa Hotel – uusi luku Helsingin kaupunkihistoriassa

Valmistuessaan Grand Hansa Hotel yhdistää kolme merkittävää rakennusta, Uuden ylioppilastalon, Hansa-talon ja Seurahuoneen talonakin tunnetun Kalevan talon. Rakennukset muodostavat ydinkeskustaan kulttuurihistoriallisesti tärkeän kokonaisuuden, jonka arkkitehtuuri kuvastaa omalta osaltaan Suomen kasvutarinaa ja edustaa Helsingin kiinnostavaa menneisyyttä. Vuonna 1833 avattu Seurahuone oli vanhin Helsingissä yhtäjaksoisesti toiminut hotelli.

Seurahuoneen talo on Helsingin parhaiten säilyneitä arvokiinteistöjä ja sen tiloissa on toiminut hotelli yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1912 lähtien. Rakennuksissa toimineet hotellit ovat olleet osa Suomen ja Helsingin historiaa. Grand Hansa Hotel jatkaa historiallista perintöä modernilla hienostuneisuudella Helsingin sydämessä.

Vuonna 1910 rakennetun Uuden Ylioppilastalon rakennuksessa toimi Hotelli Hansa vuosina 1924-1968 ja tätä ennen tiloissa on toiminut myös Ylioppilaskoti sekä Lähetyshotelli.

Teksti ja kuvat Eeropekka Rislakki

Hotel Grand Hansan kovaa dataa kuvattuna tiedotustilaisuuden taustakankaalta.
CategoriesHelsinki

Facebook Comments