H

HOK-Elanto osti ravintola Kappelin Helsingin kaupungilta 20 miljoonalla eurolla

Esplanadin puistossa Helsingissä sijaitsevan ravintola Kappelin arvorakennus siirtyi tiistaina HOK-Elannon omistukseen. Kauppasumma on 20 miljoonaa euroa. Kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus on pinta-alaltaan yli 1000 neliömetriä.

Helsingin kaupunki kutsui Kappelin kiinteistöä koskevaan tarjouskilpailuun yli 50 toimijaa, joista 22 allekirjoitti salassapitosopimuksen ja sai kohteen myyntiesitteen. Kaupunki sai lopulta kolme tarjousta, joista HOK-Elannon tarjous oli kaupunkiympäristölautakunnan arvion mukaan selvästi paras.

Kauppasopimuksen mukaan rakennus vaatii peruskorjauksen, josta vastaa ostaja. Samanaikaisesti kaupan kanssa osapuolet allekirjoittivat vuokrasopimuksen noin 1 500 neliömetrin tontista, jolla rakennus sijaitsee.

”HOK-Elanto on jo tehnyt osan vaadittavista korjauksista, mutta valtava urakka on vielä edessä. Aloitamme peruskorjaushankkeen valmistelun välittömästi. Hankkeen kustannusarvio tarkentuu suunnittelun edetessä. Useista miljoonista puhutaan joka tapauksessa”, HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen toteaa yhtiön tiedotteessa.

Kappelissa on yksi Helsingin legendaarisimmista ja suosituimmista terasseista. Kuva: HOK-Elanto.

Kappeli aloitti toimintansa vuonna 1867. HOK-Elanto ja sen edeltäjä Elanto ovat pyörittänet kahvila- ja ravintolatoimintaa kiinteistössä 44 vuotta. Kappeli on yksi HOK-Elannon ravintoloiden lippulaivoista. Ravintolassa toimi 1990-luvulla oma olutpanimo.

”Kappeli on noudattanut jo vuosikymmenien ajan nykytrendiä, jossa yhden katon alla on monta erilaista tunnelmaa. Kappelissa on valkoisten liinojen ruokaravintola, tunnelmallinen baari ja valoisa kahvila unohtamatta tietysti Espan kesäkeidasta eli Kappelin terassia”, HOK-Elannon ravintolatoimialan johtaja Henriikka Puolanne perustelee.

Pääkuva: Heikki Kähkönen.

Facebook Comments