A

Air Serbia aloitti suorat lennot Helsingin ja Belgradin välillä

Itäisen ja läntisen kulttuurien kohtauspaikka Serbia on nyt suoran yhteyden päässä Suomesta. Air Serbia käynnisti viime lauantaina lennot pääkaupunkien Belgradin ja Helsingin välillä. Lentoja on kolme kertaa viikossa.

Vanhaa Balkanin historiaa ja nykyaikaa henkivä Serbian pääkaupunki Belgrad on nyt lähempänä kuin koskaan aikaisemmin. Air Serbia lentää Belgradista Helsinkiin maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin ympäri vuoden.

Suora lentoyhteys palvelee suomalaisten kovaa vauhtia kasvavaa kiinnostusta Balkanista matkailu- ja bisneskohteena. Air Serbian koneet taittavat Belgradin ja Helsinki-Vantaan välisen matkan 2 tunnissa 35 minuutissa.

”Reitti on ensimmäinen ympärivuotinen suora yhteys Helsingin ja Belgradin välillä. Belgradista suomalaisille matkustajille ovat kätevästi tarjolla myös Air Serbian jatkoyhteydet keskeisiin kohteisiin Kaakkois-Euroopassa ja Välimeren alueella”, sanoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

Uutta lentoyhteyttä juhlimassa olivat mm. Air Serbian avainasiakasjohtaja Jovan Savković (2. vas.) ja Serbian Suomen suurlähettiläs Saša Obradović. Kuva: Andres Teiss.

Helsingistä lähtevien lentojen aikataulu on suunniteltu niin, että Belgradista voi sujuvasti vaihtaa jatkolennolle muun muassa Tiranaan, Sofiaan, Dubrovnikiin, Splitiin, Larnacaan, Ateenaan, Thessalonikiin, Beirutiin, Skopjeen, Podgoricaan, Tivatiin ja Bukarestiin.

”Kolmella viikoittaisella vuorolla lisäämme Suomen, Pohjolan ja kaakkoisen Euroopan saavutettavuutta. Samalla voimme osaltamme vaikuttaa liiketoiminnan mahdollisuuksien ja turismin kehittämiseen. Serbialaisilla on hyviä muistoja Suomesta vuoden 2007 Euroviisujen voiton takia”, Air Serbian toimitusjohtaja Duncan Naysmith sanoo.

Belgradin Nikola Teslan lentoasemalta saapunut Airbus 319 toi lauantaina mukanaan kutsuvieraita, joiden joukossa oli serbialainen laulaja Marija Šerifović, joka nousi kansainväliseen kuuluisuuteen voitettuaan Eurovision laulukilpailun Helsingissä kappaleellaan Molitva. Šerifović esiintyi Helsingin Narinkkatorilla.

Euroviisuvoittaja Helsingistä v. 2007 Marija Šerifović valitteli ulkoilmakeikallaan Suomen viileää säätä. Kuvat: Andres Teiss.

 

CategoriesMatkalla

Facebook Comments