D

Desmond Huhu: Finnjävelin jälkeinen aika, Lasipalatsin Amos Rex -museo ja terassit, Turkuun viisi uutta ravintolaa

Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat kumppaneineen suunnanneet katseensa jo Finnjävelin jälkeiseen aikaan.

Mitäs menivät lupaamaan, että suomalaisen ruokakulttuurin perusteita uudelleen järjestelevä Finnjävel on kaksivuotinen hanke, joka loppuu huhtikuun alussa.

Uusi konsepti on jo olemassa, sillä muutoin uuden ravintolan simulointi 3D-tulostetuilla minihuonekaluilla kuin nukkekodissa olisi outoa. Mutta outo on Henri Alénin toinen luonto, joten jotakin hulluhkoa on huhujen perusteella luvassa.
Finnjävelin kalusteet, aterimet, lasit ja lautaset eivät mene huutokaupattaviksi vaan kaman suunta on varasto, sillä Finnjävel saattaa tehdä pop-up -vierailuita maailmalle. Ei ole liioiteltua ajatella, että Finnjävelin esineistöllä on myös kulttuurihistoriallista arvoa. Myyntiin päätyvät vain käyttämättömät astiat.
Desmondin tietojen mukaan uuden konseptin sisustuksesta vastaa jälleen sisarusten Kivi ja Tuuli Sotamaan toimisto Ateljé Sotamaa. Henri Alén on luvannut uutisia 21.3. Toisen tiedon mukaan 4.4. olisi pressi. Jänskättää.

Lasipalatsin terassit avautuvat kesäksi

Havainnekuva Lasipalatsin aukiolta, jota uusi taidemuseo Amos Rex määrittää terasseja myöten, vaikka yrittäjät ovat erillisiä. Yhtenäistä, mutta yllätyksetöntä, toisin kuin museon näyttelyt.

Desmond on seurannut Lasipalatsin aukion räjäytystä ja uuden taiteen supermuseon Amos Rexin rakennustyömaan vaiheita. Luvassa on elokuussa jotakin ennen näkemätöntä, joka nostaa Helsinkiä niin kulttuurikaupunkina, mutta myös koti- kuin ulkomaanmatkailijoiden kartalla.
Ravintola Lasipalatsi ja sen katutason Café Lasipalatsi ovat jo toiminnassa, mutta myös sen terassi saa uutta vauhtia. Desmondin korviin on kuulunut, että panimokilvassa Hartwall otti tämän kisa himaan, joten asiakkaan ei tarvitse ihmetellä Hartwallin tuotteiden yliedustusta kesäjuomien kohdalla.
Moni on ounastellut, tekeekö myös Mbar paluun. Ei tee.

Mbarin paikalle tulee kahvila La Torrefazione, joka noudattaa uutta ns. kolmannen aallon kahvin ideaa.

Kahvin kolmas aalto on maailmalta tuttua, siinä korostuvat kahvin kulinaristiset arvot sekä laatu. Aalto läpäisee koko kahviketjun pavusta kuppiin. Kahvin alkuperä tiedetään tilalle saakka, valikoimassa on erikois- ja alkuperäkahveja, terroir-käsite kuuluu sanastoon viinien tapaa, ja baristan taitoa korostava latte-art on se juttu. Uusi La Torrefazione avautuu huhtikuussa.
Entä Mbarin kuuluisa terassi? Siinä, missä Café Lasipalatsin terassi tekee paluun, mutta huomattavan kevyemmillä rakenteilla kuin aiemmin, jotta se sopisi paremmin niin Lasipalatsin rakennukseen kuin maan alla olevan museon pihatasosta nouseviin, orgaanisiin, kumpuileviin muotoihin, myös La Torrefzionen pihaedustan terassiin liittyy reunaehtoja.
Mbarin terssin kaltainen musiikkivetoinen iltatoiminta saa nyt sordiinoa. Terassilla saa nyt lounasta ja myöhemmin illalla naposteltavaa. Musiikki tulee takaisin, mutta ei ole pääosassa vaan se on yksi komponenteista tunnelman luonnissa.  Desmondin ymmärryksen mukaan tämä tarkoittaa biletysfiiliksen alapuolelle jäävää toimintaa: seurustelua. Terassi, jonka vetovastuu on ulkoistettu, avautunee kesäkuussa.

Turkuun viisi uutta ravintolaa

Turun ravintolauutiset ovat olleet pitkään yrittäjävetoisia.

Osuuskauppa on ottanut Turussa, kuten Helsingissäkin, turpaan ravintolakisassa, jonka vauhti on liikaa itsensä hitaasti kääntyväksi laivaksi mieltävälle osuustoimintaliikkeelle.

Nyt Turun Osuuskauppa aikoo osallistua Turun matkailun infran edistämiseksi, ja se lähes tuplaa Wiklundin tavaratalon yhteydessä olevan hotellinsa huonemäärän 110:een. Ja kaikki menee uusiksi. Luvassa on vuosina 2018–2019 kattoterassi ja viisi uutta ravintolaa sekä kahvila.
Ensiajatus on, että kisa asiakkaista Turussa kovenee, mutta vanhan säännön mukaan tarjonta synnyttää kysyntää, eivätkä yrittäjävetoiset uudet konseptit muutoinkaan puhuttele suurinta yhteistä asiakasomistajanimittäjää. Eri asiakaskunta, eri rahat.
Kuvat: Pixabay, Amos Rex

CategoriesYleinen

Facebook Comments