H

Hallitusratkaisussa lyödään suunta matkailun ja ravintola-alan lähitulevaisuudelle

Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten puheenjohtajien tämän päiväisissä neuvotteluissa lyödään lukkoon hallituksen tulevaisuuden ohella monen lakihankkeen eteneminen. Näistä puhutuimmat ovat sote-projekti sekä alkoholilain kokonaisuudistus.
Perussuomalaiset ja keskusta olivat jo pari viikkoa sitten näkyvästi tukkanuottasilla alkoholilain etenemisen kanssa. Vaikka perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola kuuluvat alkoholiasioissa puolueen liberaaliin siipeen, samaa ei voi sanoa Halla-ahon oikeasta kädestä, puolueen ensimmäisestä varapuheenjohtajasta, kansanedustaja Laura Huhtasaaresta.
Huhtasaari on ammatiltaan uskonnonopettaja. Helsingin Sanomien eduskuntavaalikoneessa 2015 hän kertoi yksiselitteisesti vastustavansa ravintoloiden aukioloaikojen laajentamisesta nykyisestä. Toinen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen on profiloitunut alkoholiasioissa lähinnä juomien käytön puolella.
Suomen alkoholilakia sekä tiukkaa kaavoituspolitiikkaa pidetään kahtena merkittävimpänä poliittisena esteenä majoitus- ja ravitsemusaloilla. Varsinkin alkoholilaki olisi nyt ratkaistavissa matkailun sekä horeca-alojen työllisyyttä edistävällä tavalla.
Hallituksen kaatuessa alkoholilain valmistelu palautuisi alkupisteeseensä. Se olisi kova isku vahvassa kasvussa olevalle matkailusektorille.
Heikki Kähkönen
Kirjoittaja on Viisi Tähteä -verkkomedian toimituspäällikkö, joka ei juo kahvia eikä maitoa.

Facebook Comments