V

Valtio tukee Suomen kokkimaajoukkuetta lähes 20 000 eurolla tänä vuonna

Maa- ja metsätalousministeriö ja Culinary Team of Finland ovat solmineet liki 20 000 euron yhteistyösopimuksen tälle vuodelle. Summalla ministeriö tukee Suomen kokkimaajoukkueen valmentautumista marraskuun lopussa Luxemburgissa pidettäviä MM-kilpailuja varten.

Kokkimaajoukkue edustaa Suomea kansainvälisissä kilpailuissa ja tekee kiinteää yhteistyötä Suomen Keittiömestarit ry:n kanssa. Maajoukkue edistää Suomen kulinaarista näkyvyyttä maailmalla ja positiivisen Suomi-kuvan rakentumista.

Kokkimaajoukkue nostaa esiin alan huippuosaamista ja laadukkaita suomalaisia raaka-aineita, mikä osaltaan tukee suomalaisen ruuan kilpailukykyä ja vientitoimintaa sekä luo kiinnostavuutta Suomea kohtaan elämyksellisenä ruokamatkailumaana.

”On hienoa, että kokkimaajoukkue nostaa vahvuuksiamme esiin. Suomella on ainutlaatuisia edellytyksiä, kuten puhdas maaperämme, ilma ja vesi, huipputasoa oleva elintarviketurvallisuus ja alan ammattitaito läpi koko ruokaketjun sekä laadukkaat raaka-aineet ja innovaatioita tuottava elintarviketeollisuus”, luettelee MMM:n kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, joka toimii myös Suomen Keittiömestareiden kummina.

Kokkimaajoukkueen jäsenet ovat nuoria ja ammattitaitoaan intohimoisesti eteenpäin kehittäviä ammattilaisia. He jakavat työpaikoillaan tietojaan ja taitojaan kollegoilleen ja auttavat nostamaan koko ammattikunnan osaamisen tasoa.

Joukkue tekee paljon yhteistyötä alan oppilaitosten kanssa, mikä lisää alan kiinnostavuutta nuorten parissa.

Luxemburgin MM-kisat ovat ohjelmassa 26.–31. marraskuuta. Joukkueen päätavoite on kokkiolympialaiset Saksan Stuttgartissa helmikuussa 2024. Kokkimaajoukkueen toiminnasta vastaa Suomessa Culinary team of Finland ry.

Facebook Comments