O

On taas lupa matkustaa – Helsingin Matkamessut järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen

Helsingin Matkamessut muistuttaa, että taas on lupa matkustaa. Ruokamatkailu on yksi kasvavista trendeistä ja tärkeä syy lähteä matkalle. Matkamessut järjestetään Messukeskuksessa 20.–23. tammikuuta 2022.

Poikkeuksellinen ajanjakso on ravistellut matkustusmahdollisuuksia ja alan yritysten liiketoimintaa. Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, Helsingin Matkamessut, julistaa matkailun uuden aikakauden alkaneeksi. Matkailun suurtapahtuma järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen.

Tammikuussa järjestettävien Matkamessujen teema kannustaa kääntämään katseet eteenpäin. Lupa matkustaa merkitsee sekä vapauden tunnetta että tekoja.

”Pitkän matkailupaaston jälkeen on vihdoin lupa innostua ja unelmoida matkustamisesta ja tehdä suunnitelmista totta. Maailma on taas auki ja Matkamessut valmiina esittelemään matkailun mahdollisuuksien koko kirjon”, sanoo Matkamessuista vastaava Business Manager Lumia Ankkuri.

Ruoka ja juoma nousevat esiin yhdeksi kärkiteemoista. Kuva: Messukeskus.

Tapahtumassa pääsee tutustumaan myös monenlaisiin ruokakulttuureihin. Messujen kulinaristinen keskiö on Tasty Travel -alue, joka kokoaa herkuttelijat kotimaisten ja eksoottisten ruoka- ja juomaelämysten äärelle.

”Toinen messujen herkuttelukeidas on alue työnimellä Espan ravintolat, joka esittelee Helsingin ravintolatarjontaa kasvoinaan kotimaiset huippukokkimme. Ruoka on iso osa matkailutarjontaa muutenkin, joten paikalliset herkut näkyvät ja maistuvat eri maiden ja maakuntien osastoilla muutenkin”, Ankkuri esittelee.

Seitsemällä eri ohjelmalavalla herkutellaan matkatarinoilla mutta tarjotaan myös vankkoja faktoja. Matkustamisen tueksi kaivataan nyt tietoa ja selkeitä ohjeita.

Matkasuunnitelmien imussa onkin hyvä päivittää tiedot siitä, mikä matkailussa on muuttunut ja miten varustautua reissuun poikkeusajan jälkeen. Messuilta saa tietoa tarvittavista matkustusasiakirjoista, turvallisuudesta, vakuutuskattavuudesta sekä eri maihin ja kohteisiin liittyvistä luvista ja pelisäännöistä.

Vastuullinen matkustaminen korostuu Matkamessujen tarjonnassa. Kuva: Heikki Kähkönen.

Kreikka esittäytyy Matkamessujen kumppanuusmaana.

Matkamessujen partnerimaana jatkaa Kreikka, suomalaisten kestosuosikkikohde. Kreikan luonto ja ainutlaatuiset nähtävyydet antiikin aarteista luostareihin ja kalastajakylistä upeisiin saarikohteisiin näkyvät ohjelmassa ja osastoilla. Lisäksi Kreikka esittelee uudenlaisia aktiviteettejaan ja vastuullisuuttaan.

Yleisölle suunnatun tarjonnan ohella Matkamessut on myös Pohjois-Euroopan suurin matkailualan ammattitapahtuma. Matkailuala näkee Matkamessut porttina koko toimialan uuteen nousuun. Ammattilaisille suunnattua ohjelmaa on tällä kertaa tarjolla kattavammin kuin koskaan aiemmin.

Santorini on yksi suomalaisten suosimista lomakohteista Kreikassa. Kuva: Pixabay.

Edelliset Matkamessut tammikuussa 2020 päättyivät kävijäennätykseen. Messuilla kävi tuolloin yli 68 000 vierasta.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 20.–23. tammikuuta 2022 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa tapahtumat 19. tammikuuta. Global Travel Summit -tapahtuma pidetään messujen yhteydessä 21. tammikuuta. Helsingin Caravan -messut järjestetään samanaikaisesti 21.–23. tammikuuta.

CategoriesKansi Matkalla

Facebook Comments