O

Olvi vahvistaa asemaansa Latviassa hankkimalla toisen olutpanimon

Iisalmelainen panimoyhtiö Olvi vahvistaa yrityskaupalla liiketoimintaansa Latviassa. Olvin Latvian tytäryhtiö Cesu Alus ostaa Latvian Vidzemen maakunnassa toimivan Piebalgas Alus -panimon koko osakekannan. Yrityskaupalla Cesu Alus vahvistaa tuotevalikoimaansa premium craft ‑oluilla ja kvassilla.

Piebalgas Alus -pienpanimo on perustettu jo neuvostoaikana vuonna 1989. Panimo yksityistettiin vuonna 1993. Se valmistaa lagerolutta ja kvassia perinteisellä valmistusmenetelmällä. Valmistusmäärä on 2,7 miljoonaa litraa vuodessa ja liikevaihto 4,2 miljoonaa euroa.

Piepalga Alus -panimon tuotemerkki on Piepalgas-olut. Panimo valmistaa myös alkoholitonta lagerolutta sekä baltialaista kvassia, joka muistuttaa suomalaista kotikaljaa. Valmistuskapasiteetti on lähes 6 miljoonaa litraa.

”Tavoitteena on tarjota kuluttajille uusia, trendikkäitä makuelämyksiä sekä vahvistaa asemaamme markkinoilla. Cesu Aluksen tehokas logistiikka ja maan kattava myynti-, markkinointi- ja jakeluorganisaatio mahdollistavat Piebalgan tuotteille kasvavat markkinat ja myyntinäkymät”, kertoi Cesu Alus ‑yhtiön toimitusjohtaja Eva Sietiņsone.

Olvin Latvian tytäryhtiön Cesu Aluksen myynti vuonna 2020 oli 71 miljoonaa litraa ja liikevaihto runsaat 37 miljoonaa euroa.

”Olvilla on Latvian markkinoilla edelleen suotuisat näkymät kannattavalle kasvulle. Piebalga-panimo soveltuu Latvian markkinoilla erinomaisesti kasvustrategiaamme”, toteaa Olvi-konsernin toimitusjohtaja Lasse Aho.

Lopullinen kauppahinta määräytyy Piebalga-panimon lähiajan suoriutumisen mukaan. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Latvian kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Olvin panimo sijaitsee Iisalmessa. Olvilla on tytäryhtiöt Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Valko-Venäjällä. Lisäksi Olvi-konserni omistaa osake-enemmistön maahantuontiyhtiö Servaalista sekä Helsinki Distilling Companyn tuotteita valmistavasta Helsingin Tislaamo Oy:stä.

CategoriesJuomat Kansi Olut

Facebook Comments