M

Mikko Kaukosen johtama Suomen joukkue taisteli hienosti itsensä kokkiolympialaisten finaaliin

Norja voitti kokkien olympialaisten Bocuse d’Orin karsintakilpailun, joka käytiin torstaina ja perjantaina Tallinnassa. Hopeaa otti Tanska. Ruotsi sijoittui kolmanneksi. Suomi oli tiukassa kilpailussa viides. 

Vaikeasta asetelmansa karsintakilpailuun lähtenyt Suomen joukkue, Mikko Kaukonen, Anni Peräkylä ja Heikki Liekola kokosi hienosti itsensä ja venyi selvästi 10 parhaan joukkoon. Joukkue lunasti samalla paikan 1.-2. kesäkuuta 2021 Ranskan Lyonissa käytävään finaaliin. Anni Peräkylä pokkasi myös parhaan assistentin palkinnon.

Kilpailu oli todellista Pohjoismaiden juhlaa. Norjan, Tanskan, Ruotsin ja Suomen ohella finaaliin matkustaa kuusi muuta joukkuetta. Ne ovat neljänneksi sijoittunut Islanti sekä sijoille 6.-10. yltäneet Ranska, Viro, Sveitsi, Unkari ja Italia.

Kaukosen kipparoima joukkue kilpaili perjantaina surunauhoissa. Suomen Bocuse d’Or Akatemian presidentti Matti Jämsén menehtyi keskiviikkona, vain päivää ennen Tallinnan-kilpailujen avajaisia.

Suoritukse jälkeen Kaukonen oli tyytyväinen erityisesti kala-annokseen. Viiriäiset olivat suurempia kuin joukkueelle oli alun perin ilmoitettu, mikä aiheutti hiukan hankaluuksia.

”Kokonaisuudessaan olemme ihan tyytyväisiä. Koko joukkue oli kuitenkin ensimmäistä kertaa Bocuse d’Or -kilpailuissa. Kilpailujen jälkeen käymme läpi koko harjoituksen ja suorituksen ja otamme opiksemme kohti Lyonia”, Kaukonen kommentoi suoritusta.

Kilpailuannokset valmistettiin virolaisesta viiriäisestä ja viiriäisenmunasta sekä Virossa kasvateusta jättikonnamonnista. Kala tarjoiltiin tuomaristolle lautasilta ja viiriäinen kilpailua varten suunnitellulta tarjoiluvadilta.

Huippukokeista koostunut 20 hengen tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Suomen tuomarina toimi Sami Rekola.

Suomi teki tyylilleen uskollisesti selkeää, yksinkertaista ja tyylikästä huipputason ruokaa. Suomi ja Norja olivat ainoat, jotka tarjosivat viiriäisenrinnan kokonaisena.

”Se oli selkeä etu; useat maat sortuivat ylityöstämiseen, josta ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä. Suomen joukkueen valmistustapa sopi viiriäiselle täydellisesti. Maun perusteella arvioin Suomen kolmen parhaan joukkoon ennen tulosten julkistamista”, kertoo Suomen tuomari, liha-annokset maistellut Sami Rekola.

CategoriesKilpailut

Facebook Comments