M

Michelin-tähtikokki Sauli Kemppainen ryhtyy vetämään S-ryhmän uuden hotellin keittiötä

Suomen tunnetuimpiin Michelin-tähtikokkeihin lukeutuva Sauli Kemppainen on palkattu Helsingin Katajanokalle avautuvan uuden Solo Sokos Hotel Pier 4:n ravintolan keittiöpäälliköksi. Loppukesästä avattavan S-hotellin ravintola tulee korostamaan Kemppaisen tyyliin yksinkertaisuutta ja selkeitä makuja sekä nostamaan raaka-aineet päärooliin.

Sauli Kemppaisen johtama ravintola avautuu Solo Sokos Hotel Pier 4:n yhteyteen osaksi Katajanokan Laituriksi nimitettyä suomalaisen puuarkkitehtuurin kokonaisuutta. Katutason ravintolan lisäksi hotelliin tulee kattoterassi ja aulatilaan merihenkinen kahvila.

Kemppainen kertoo S-ryhmän tiedotteessa, että uudessa ravintolassa on parasta päästä haastamaan itseään uusin tavoin. Merelliseen ympäristöön avautuvan laadukkaan ravintolan ruoka tulee olemaan selkeää ja helposti ymmärrettävää.

”Kun Pier 4 -hotellin raameista ja ulkoisista puitteista tulee täysin uniikit, täytyy kulinaarisen elämyksenkin olla samalla tasolla eli erottuva ja uskalias. Tulevan ravintolan fiiliksessä voi aistia rentoutta, välittämistä sekä sitä, että olemme siellä asiakkaiden viihtyvyyden takia ja aina mennään maku edellä”, Kemppainen perustelee.

”Uskon, että tulemme Sauli Kemppaisen johdolla tuomaan jotain totaalisen hurmaavaa ja koukuttavaa Helsingin ravintolakenttään”, hotellinjohtaja Petra Wikström kertoo.

Oulusta kotoisin oleva Kemppainen on asunut ja työskennellyt ravintola-alalla seitsemässä eri maassa, joista 20 vuotta ulkomailla ja 15 vuotta Suomessa. Ennen Suomeen palaamistaan hän luotsasi Berliinissä Michelin-tähden saavuttanutta SAVU-ravintolaa. Viimeksi Kemppaisen kädenjäljestä saatiin nauttia Atelier 7 -ravintolassa Helsingin Vallilan Konepajalla.

Kuvat: Anton Sinelnikov.

Facebook Comments