K

Kokkien Bocuse d’Or -kisan voitto Ranskan Davy Tissotille – Suomen Mikko Kaukonen oli hienosti kuudes.

Suomen joukkue oli kuudes Bocuse d’Or 2021 -kilpailun finaalissa Ranskan Lyonissa. Kotijoukkue Ranska jyräsi kilpailussa kultamitalille. Tanska oli toinen ja Norja kolmas.

Kokkien epäviralliseksi MM-kisaksi kutsuttu Bocuse d’Or oli kotijoukkue Ranskan ylivoimaa. Davy Tissot assistenttinaan Arthur Debray vei voiton lähes sadan pisteen erolla Ronni Mortensenin kipparoimaan hopeajoukkue Tanskaan. Kolmas oli Norjan Christian André Pettersen. Ranska on ollut mitalikomikossa viimeksi vuonna 2013.

Suomi jäi jälleen ilman mitalia. Mikko Kaukonen assistenttinaan Anni Peräkylä ilmoitti jo runsas vuosi sitten tavoitteekseen Suomen ensimmäisen mitalisijan. Kaukosen oli tyytyminen kuudenteen sijaan.

”Meillä oli tänään hyvä suoritus, jossa kaikki meni kuten pitikin. Saimme todella hyvää palautetta keittiötuomareilta puhtaasta ja tyylikkäästä tekemisestä. Tulos on meille luonnollisesti pettymys, olemme tavoitelleet alusta saakka mitalisijaa”, Kaukonen  sanoi tulosten julkistamisen jälkeen.

Pohjoismaiden menestystä täydensivät Islanti neljännellä ja Ruotsi viidennellä sijallaan. Viro oli Suomen jälkeen seitsemäs.

Kilpailuissa valmistettiin kolmen ruokalajin take away -menu tomaatista ja mustasta tiikeriravusta. Kaukonen pettyi saamiinsa pisteisiin.

Suomen take away -laatikossa ruokien oikea tarjoilulämpötila varmistettiin luomukauralla täytetyillä muotoon ommelluilla kauratyynyillä.

”Suomen take away -menu oli toisena kilpailupäivänä mielestäni ehdottomasti paras. Kokonaisuus oli elegantti ja tyylikäs. Suorituksemme oli ehjä, ja maut korostuivat erittäin hyvin. Myös vadilla tarjoiltu annos oli tyylikäs ja hyvin Suomen linjainen. Se yhdisti perinteistä ja modernia otetta upeasti”, summaa take away -annokset maistellut tuomari Eero Vottonen.

Suomen joukkue asteli ylpeänä suonituksestaan kilpailun palkintojenjakoon. Kuvakaappaus suorasta videolähetyksestä.

Tarjoiluvadilla esitellyn kilpailuruoan pakollinen raaka-aine oli naudan lavan osa (blade). Lisäksi vadille nostettiin kaksi kasvislisuketta. Tehtävässä valmistettiin myös kilpailijan kotimaata edustava ragutyyppinen kasvislisuke.

”Suomi on noussut Bocuse d’Or -kilpailujen kärkikahinoihin pysyvästi. Tämänpäiväinen suoritus oli mielestämme erinomaista tasoamme. Emme ole tietenkään tyytyväisiä tulokseen. Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet, voimme yrittää analysoida mitä tapahtui”, Vottonen linjaa.

Kansainvälinen 21 hengen tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Lisäksi keittiötyöskentelyä arvioi erillinen tuomaristo.

Bocuse d’Orin finaali Ranskan Lyonissa oli kotijoukkueen suurta juhlaa. Kuva: Bocuse d’Or.

Facebook Comments