G

Gastro-messut tuo ravintola-alan nuorten lähelle laskemalla tapahtuman ikärajaa

Horeca-alan johtava ammattitapahtuma Gastro Helsinki laskee ikärajaansa. Tähän saakka vain täysi-ikäisille suunnatuille messuille voivat nyt osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet. Ikärajan laskemisen myötä nuorille esitellään horeca-alaa tulevaisuuden uravalintana. 

Ikärajan muuttamisen myötä Gastro Helsinki 2022 -messujen järjestäjät haluavat laajentaa kävijäkuntaa ja houkutella mukaan aiempaa enemmän opiskelijoita.

Messuista vastaava liiketoimintapäällikkö Lumia Ankkuri tähdentää, että opiskelijat ovat tärkeässä roolissa horeca-alalla. Monelle ensimmäinen työkokemus opiskeluaikoina on nimenomaan ravintola-alalta.

”Horeca-ala on kokenut erityisen suuria myllerryksiä koronapandemian aikana. Haluamme osaltamme innostaa keskustelemaan työtilanteesta ja alan houkuttelevuudesta sekä kannustaa nuoria hakeutumaan alalle”, Ankkuri sanoo.

Messujen ohjelmassa nousevat esille tämän hetken merkittävimmät trendit sekä tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet. Mukana on myös Suomen kokkimaajoukkue, joka avaa tapahtumaan pop up -ravintolan yhdessä Islannin kokkimaajoukkueen kanssa.

”Juuri nyt on erityisen tärkeää nostaa esille alan keskeisiä puheenaiheita sekä koota yhteen toimijoita ja päättäjiä keskustelemaan ruoka- ja ravintola-alan tulevaisuudesta”, toteaa Gastron ohjelmatuottaja Miina Miettinen.

Ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan 16. maaliskuuta tapahtuman nettisivuilla www.gastrohelsinki.fi.

Vaikka K18-ikäraja poistuu, Gastro Helsinki -tapahtumassa on lisäksi vain täysi-ikäisille suunnattu anniskelualue Wine, Beer & Spirits.

Facebook Comments