F

Food Camp irtaantuu Olo Groupista ja pyrkii kasvamaan riippumattomana toimijana

Gastro catering- ja ruoka-alan yritys Food Camp Finland Oy on jatkossa henkilöomistajiensa sekä Ari Tolppasen perheyhtiön Aristo-Invest Oy Ab:n omistama. Tavoitteena on kasvaa ja laajentua riippumattomana toimijana. Irtautumisen jälkeen Olo Group jatkaa entiseen tapaan toimintaansa.

Omistuksen muutos mahdollistaa Food Campille uusia ulottuvuuksia, kuten ruokailukokemuksen muotoilun eli eating designin osaamisen vahvistamisen sekä verkostoitumisen laajasti erilaisten toimijoiden kanssa. Olo Group keskittyy omaan ydinosaamiseensa eli ravintolaliiketoiminnan kehittämiseen.

Sijoitusyhtiö Aristo-Investin lisäksi Food Camp Finlandin henkilöomistajia ovat liiketoimintajohtaja Maija Niemelä (vas.), keittiömestari Mikko Kaukonen, asiakaskonsultoinnista ja -koulutuksesta vastaava Ani Ruuskanen sekä toimitusjohtaja Riikka Kannas.

Food Campin omistavat jatkossa toimitusjohtaja Riikka Kannas, osakas Ani Ruuskanen, liiketoimintajohtaja Maija Niemelä, keittiömestari, Suomen Bocuse d’Or -edustaja Mikko Kaukonen ja uutena omistajana Ari Tolppasen perheyhtiö, sijoitusyhtiö Aristo-Invest Oy Ab.

”Olen todella innoissani tästä muutoksesta, jonka myötä olemme riippumattomia. Jatkossa voimme verkottua entistä laajemmin ravintoloiden ja muiden ruoka-alan toimijoiden kanssa. Fokuksemme on luoda asiakkaillemme inspiroivia kokemuksia laadukkaan ruoan äärellä paikasta, ajasta ja henkilömäärästä riippumatta”, Food Campin toimitusjohtaja Riikka Kannas sanoo.

Aristo-Investin Ari Tolppanen uskoo vahvasti Food Camp Finlandin tekijöihin ja heidän rautaiseen ammattitaitoonsa.

”Näen korkealaatuisessa gastro cateringissä ja ruokailukokemuksen muotoilussa potentiaalia kasvulle. Ihmisillä on yhä useammin tarve sille, että ravintola tulee heidän luokseen”, Ari Tolppanen kuvaa.

Food Campin tähtäimessä on tuoda eating design -ajattelu Suomeen ja lähteä kehittämään ruokailukokemuksen muotoilua suomalaisesta näkökulmasta.

Avainasemassa on vaikuttajien verkosto, johon kootaan eri alojen osaajia, joita yhdistää rakkaus ruokaan.

Alustavasti mukana ovat jo Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmela, kasvisruoan kokonaisvaltainen asiantuntija Satu Silvo, kansainvälisiä tuulia ja viiniasiantuntemusta tuova Riikka Sukula sekä visuaalisuutta ja kokemuksellisuutta edustava taiteilija Johanna Oras. Vahvana vaikuttajana verkostossa on yksi Food Campin omistajista, keittiömestari, Suomen Bocuse d’Or -edustaja Mikko Kaukonen.

Natalia Salmela uskoo tuovansa verkostoon vahvaa sesonkiajattelua, digitaalisen maailman trendejä ja kuluttajien toiveita.

”Food Camp on tehnyt upeaa työtä suomalaisen ruoka- ja ravintolakulttuurin kehityksen parissa. Halusin olla verkostossa mukana, koska meillä Satokausikalenterilla on sama visio: tuoda ruokapöytiin entistä enemmän uutta, innostavaa ja poikkeuksellista ajattelua. Koen, että voimat yhdistämällä luodaan valtakunnallisesti puhuttelevia ruokailukokemuksia, Salmela sanoo.

Riikka Kannas näkee, että verkosto voisi tulevaisuudessa riippumattomuuden ansiosta tuoda näkemyksen lisäksi arvoa suoraan asiakkaille.

”Ruokailukokemuksen muotoilua voi täydentää vaikka filosofi, joka ajattelee asiakkaan menulle ainutlaatuisen tarinan”, Kannas visioi.

Kannaksen mukaan ilman Olo Groupia Food Camp ei olisi onnistunut täysin uniikin markkinapaikan luomisessa suomalaisella ruoka-alalla.

”Olen kiitollinen Olo Groupille ja erityisesti arvostamalleni kollegalle ja hyvälle ystävälleni Pekka Terävälle menneistä vuosista. Ilokseni yhteistyömme jatkuu kumppaneina, vaikka omistuspohja muuttuu”, Kannas sanoo.

Food Camp Finland Oy
on ruokailukokemuksen muotoilun edelläkävijäyritys Suomessa. Sen palveluita ovat gastro catering, food service -alan toimijoiden konsultointi ja kouluttaminen ja ruokailuun liittyvien tapahtumien järjestäminen. Tuunetuimpia ovat Food & Art -tapahtuma sekä Food & Talk -seminaari.

Lisäksi Food Camp operoi lounasravintola Maritoria, tilausravintola Väinö Kalliota sekä Hvitträskin tilausravintolaa ja kahvilaa sekä Villa Ivan Falinin tilausravintolaa. Yrityksen liikevaihto oli 3,3 m€ vuonna 2019 ja sen omistavat Riikka Kannas, Ani Ruuskanen, Maija Niemelä, Mikko Kaukonen ja Ari Tolppasen perheyhtiö Aristo-Invest Oy Ab.

CategoriesKansi Ravintolat

Facebook Comments