S

Savolaiset viinankeittäjät ja oluenpanijat trokaavat tuotteitaan yhdessä

Kuopiolaiset Lignell & Piispanen ja RPS Brewing ovat aloittaneet alkoholijuomien yhteisen myynnin ja -jakelun. Oman myyntijoukkueen avulla juomanvalmistajat hakevat kustannussäästöjä ja tehokkuutta kotimaan kauppaan.

Kuopiossa jo yli 160 vuotta viinaa keittänyt Lignell & Piispanen sekä kalakukkojen kaupungissa pari vuotta olutta pannut RPS Brewing Oy ovat perustaneet yhteisen myyntiorganisaation. Johtavaksi myyntitykiksi tehtävään on palkattu Pernod Ricardilla ja Sinebrychoffilla yhteensä lähes 15 vuotta juomien myynnistä vastannut Jari Mellin.

Uusi yhteinen myyntikenttä kattaa koko maan sekä matkustajaliikenteen. Myyntipäällikkönä toimivan Mellinin palkan maksavat molemmat firmat yhdessä. Hänen vastuullaan on myös Etelä-Suomen alue. Mukana myyntityössä ovat Janne Siitari (Keski-Suomi), Mika Kilpeläinen (Itä-Suomi) ja Niko Dahlström (Pohjois-Suomi ja matkustajaliikenne).

”Saamme molemmat yhtiöt koko maan kattavan myyntiverkoston. Yksin meillä panimolla eivät olisi resurssit riittäneet oman myyntitiimin palkkaamiseksi. Nyt saamme jalkoja kentälle niin horecaan kun päivittäistavarakaupan puolelle”, sanoo RPS Brewingin hallituksen puheenjohtaja Janne Seppälä.

Seppälä kertoo, että kumppanuus koskee vain kotimaan markkinoita. Toistaiseksi kuopiolaisyrityksillä ei ole yhteisiä vientisuunnitelmia. Kotimaassa juomanvalmistajat aikovat näkyä tulevana kesänä kymmenissä tapahtumissa yhdessä.

Kuva: Vicente Serra / Kuopion kaupunki.

CategoriesYleinen

Facebook Comments