S

Saimaan Juomatehdas käy EKOenergialla

Saimaan Juomatehdas on ryhtynyt ensimmäisenä suomalaisena panimona käyttämään EKOenergiaa tuotannossaan. Suomen luonnonsuojeluliiton luoma ympäristömerkki takaa, että panimon energian käytön ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet.
Olut on ekologinen tuote. Tommi Kauppisen vuonan 2008 Teknillisessä korkeakoulussa tekemä tutkimus elintarvikkeiden ympäristökuormituksesta  kertoo, että olut vertautuu omenaan ja perunaan ympäristöä vähiten kuormittavana suomalaisena elintarvikkeena.
Nyt mikkeliläispanimon tuotteet ovat entistäkin ekologisempia, kun yritys on siirtynyt käyttämään sertifioitua EKOenergiaa.
– Olemme sitoutuneet kestävän kehityksen periaatteisiin, jäljitettävyyteen ja läpinäkyvyyteen. Kehitämme tuotantoprosessejamme koko ajan ympäristöystävällisempään suuntaan. EKOenergian käyttöönotto on tuon tavoitteemme mukaista, kertoo toimitusjohtaja Jussi Laukkanen.
EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton luoma ainoa koko Euroopan laajuinen ympäristömerkki sähkölle. Se on aina sataprosenttisesti uusiutuvista energianlähteistä tuotettua ja se täyttää ympäristöjärjestöjen määrittelemät kestävyyskriteerit.
– Toivomme, että Saimaan Juomatehtaan esimerkki kannustaa muita elintarvikealan yrityksiä valitsemaan ympäristömerkityn sähkön. Onneksi uusiutuvan energiantuotannon yleistyessä myös voimalaitosten kotimaiset ympäristövaikutukset saavat enemmän huomiota, sanoo EKOenergian avainasiakaspäällikkö Petter Nissinen Suomen luonnonsuojeluliitosta.
– Olemme jo aikaisemmin ottaneet edelläkävijän roolia ympäristöasioista huolehtivana panimona, hyvänä esimerkkinä vaikkapa jo muutaman vuoden jatkunut Mallaspossu-yhteistyö juvalaisen Kaartilan tilan kanssa. Mäskimme ei mene hukkaan, vaan on apuna tuottamassa fine dining -ravintoloidenkin himoitsemaa porsaanlihaa, Laukkanen toteaa.

CategoriesJuomat Olut Panimot

Facebook Comments