K

Keskustan huippupoliitikosta Panimoliiton uusi toimitusjohtaja

Keskustan entinen varapuheenjohtaja ja europarlamentaarikko Riikka Pakarinen on Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton uusi toimitusjohtaja. Pakarinen toimii nykyisin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kabinetissa EU-asioiden erityisavustajana. Valinnasta uutisoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Riikka Pakarinen, 37, toimi vuosina 2009–2014 europarlamentaarikkona. Keskustan varapuheenjohtaja hän oli  2012–2014. Hän on työskennellyt ulkomaankauppa- ja kehitysministerin lehdistöavustajana ja mm. kansanedustaja Paavo Väyrysen avustajana.

Pakarinen muistetaan politiikon vuosiltaan sukunimellä Manner. Hän otti alkuperäisen sukunimensä käyttöön vuonna 2013.

Pakarinen aloitti Sipilän EU-asioiden erityisavustajana tammikuussa 2017. Hän siirtyi valtioneuvoston kansliaan Metsäteollisuus ry:stä edunvalvontapäällikön ja johtoryhmän jäsenen tehtävästä. Siellä hänen vastuillaan ovat olleet EU-koordinaatio ja kauppapolitiikka.

Pakarisen ydinosaamista ovat eurooppalaisen päätöksenteon erittäin vankka tuntemus. Metsäteollisuus ry:ssä hänen esimiehenään oli liiton toimitusjohtaja Timo Jaatinen, joka työskenteli aiemmin myös Panimoliiton toimitusjohtajana.

Pakarinen seuraa uudessa tehtävässään Elina Ussaa, joka siirtyi toukokuun alussa Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton FiComin toimitusjohtajaksi. Sekä Ussa että Jaatinen olivat taustoiltaan kokoomuslaisia. Panimoliiton toimitusjohtajan tehtävää on yleisesti pidetty kokoomuksen mandaattina.

Pääkuvassa on kuvakaappaus nimitysuutisen ensimmäisenä julkaisseen MTV Uutisten verkkosivuilta.

CategoriesPanimot

Facebook Comments